Με προφανή σκοπό να πέσουν οι τόνοι ενόψει των εκλογών και να κατευναστεί το οξυμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις δύο πόλεις, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, απέστειλε επιστολή στον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα, τονίζοντάς τους πως ανεξάρτητα από το τι θα πει η ΕΠΟ για το ποιες ομάδες δικαιούνται συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα εξετάσει τους φακέλους τους. Όλα αυτά, βέβαια, μετά τις εκλογές…

Με την επιστολή του κ. Μπιτσαξή προς τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα, επιβεβαιώθηκε σε απόλυτο βαθμό το προ ημερών ρεπορτάζ μας. Θυμίζουμε πως είχαμε αποκαλύψει: α) ότι η ΕΕΑ έστειλε επιστολή προς την ΕΠΟ με την οποία ρωτάει ποιες είναι οι ομάδες που δικαιούνται συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα την επόμενη σεζόν και, β) ότι η ΕΕΑ δεν θα συνεδριάσει νωρίτερα από τις 15 Μαΐου, αντίθετα δηλαδή με ότι πίστευαν στον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα, τους οποίους κάποιος… είχε πείσει ότι το θέμα τους θα εξεταζόταν πριν τις εκλογές!

Ο γ.γ.Α, εξάλλου, υπενθυμίζει με την επιστολή του πως η ΕΕΑ δεν τοποθετεί τις ομάδες σε κατηγορίες και ότι αρμόδια γι’ αυτό είναι η ΕΠΟ.

Αναλυτικά η επιστολή του Πάνου Μπιτσαξή:

«ΠΡΟΣ:
ΠΑΕ ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ
ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Επειδή δημιουργήθηκαν παρερμηνείες και ερωτηματικά, σχετικά με την εξέταση των φακέλων που έχουν υποβάλλει η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και η ΠΑΕ Νέα Καβάλα προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διευκρινίζονται τα εξής:

1) Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, έχει ζητήσει επί του θέματος τη γνώμη της διοργανώτριας αρχής.

2) Σε κάθε όμως περίπτωση, οι φάκελοι των ως άνω ομάδων θα εισαχθούν σε συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, προς λήψη απόφασης εντός του Μαΐου, σύμφωνα με τον προσφάτως ψηφισθέντα Αθλητικό Νόμο.

3) Σύμφωνα με το άρθρο 19 του πρόσφατου Αθλητικού Νόμου, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, δεν είναι αρμόδια να κρίνει σε ποια κατηγορία αγωνίζεται οποιαδήποτε ομάδα. Κρίνει αποκλειστικά, αν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις της κείμενης αθλητικής νομοθεσίας, για την έκδοση πιστοποιητικού του άρθρου 77Α του Ν. 2725.99, όπως ισχύει.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού,
Πάνος Μπιτσαξής».

Αξίζει να τονιστεί, πως από τη στιγμή που η ΕΕΑ εγκρίνει τους φακέλους του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, οι δύο ομάδες θα επιδιώξουν –μέσω της ΕΠΟ- να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Για να συμβεί αυτό (αν φυσικά στέκει νομικά) θα χρειαστεί να γίνει αύξηση των ομάδων της «μεγάλης» κατηγορίας.

Πέραν του ότι ο νόμος προβλέπει πως οποιαδήποτε απόφαση για αναδιάρθρωση πρέπει να ισχύσει από τη μεθεπόμενη (και όχι την επόμενη) σεζόν, από τη Σούπερ Λίγκα δεν προκύπτει πρόθεση για αύξηση των ομάδων. Αντίθετα μάλιστα, με όποιους προέδρους ομάδων έχουμε καταφέρει να μιλήσουμε για το εν λόγω ζήτημα, το σχόλιο τους είναι πως δεν δέχονται καν να το συζητήσουν!

Πηγή: sport-fm.gr