Τα εύσημα στη Ρεάλ για τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα απένειμε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ωστόσο τόνισε πως η ομάδα του δεν ήταν κατώτερη της «βασίλισσας».

«Συγχαίρω τη Ρεάλ για τη νίκη και το πρωτάθλημα, που πλέον ουσιαστικά έχει κατακτήσει. Κάναμε πολλά λάθη. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε κι έχω την αίσθηση πως παίξαμε καλά. Ποτέ δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις τη Ρεάλ, αλλά πιστεύω πως ελέγξαμε καλά τις αντεπιθέσεις τους και δημιουργήσαμε αρκετούς κινδύνους για την αντίπαλη εστία. Ανοίγαμε σωστά την άμυνα με τον Τέγιο και τον Άλβες, αλλά κάτι μας έλειπε στην τελική προσπάθεια. Είναι κρίμα που δεν μπορέσαμε να πάρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν ήμασταν κατώτεροι της Ρεάλ, αν εξαιρέσουμε τα τελευταία λεπτά που οι παίκτες μου ήταν κουρασμένοι και απογοητευμένοι. Δεν έχω παράπονο από τους ποδοσφαιριστές μου, έδωσαν ό,τι καλύτερο μπορούσαν», τόνισε.

Πολύς λόγος έγινε για την επιλογή του Καταλανού τεχνικού να αφήσει στον πάγκο Πικέ, Φάμπρεγκας και Αλέξις χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων τους νεαρούς Τιάγκο και Τέγιο. «Πιθανώς να έκανα λάθος. Όμως αν είχαμε κερδίσει δεν θα με ρωτούσατε τώρα. Αυτή ήταν η ομάδα που έκρινα προτιμότερο να παίξει και αυτή επέλεξα», είπε.

Τέλος, στάθηκε στο ματς-ρεβάνς των ημιτελικών του Champions League με την Τσέλσι την Τρίτη. «Θα δούμε αν το αποτέλεσμα στο ντέρμπι μάς επηρεάσει εν όψει της Τσέλσι. Πρέπει όμως να ανασυνταχθούμε, γιατί πρόκειται για μία άλλη διοργάνωση. Το ματς της Τρίτης είναι ένας τελικός για μας και από την έκβασή του θα κριθεί για μας η σεζόν. Αν αποκλειστούμε, θα μας μείνει μόνο ο τελικός του Κυπέλλου».

Πηγή: sport-fm