Σύμφωνα με δημοσίευμα ομάδα φέρεται να έχει δωροδοκήσει αντίπαλο τερματοφύλακα με 100.000 ευρώ, ώστε να τη βοηθήσει να νικήσει τον μεταξύ τους αγώνα. Το ματς που αφορά την όλη ιστορία είναι το Χέρκουλες-Κόρδοβα της 10ης του περασμένου Μαΐου που ολοκληρώθηκε με 4-0 υπέρ της Χέρκουλες.
Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Ενρίκε Ορτίζ, φαίνεται να εκμυστηρεύεται σε τηλεφωνική συνομιλία με συγγενικό του πρόσωπο ότι προσέφερε και τελικά πλήρωσε 100.000 ευρώ στον γκολκίπερ της αντίπαλης ομάδας, τον Ραούλ Νάβας, ώστε να βοηθήσει στο να έρθει η νίκη σε εκείνο τον αγώνα.
«Έδωσα 100.000 ευρώ στον τερματοφύλακα και αυτός έπεσε στην άλλη γωνία στο γκολ του Τότε», ακούγεται να λέει ο «ισχυρός» άνδρας της ομάδας. Η εφημερίδα «El Pais» συνεχίζει την αναφορά της στο θέμα, λέγοντας πως: «Τηλεφωνικές ηχογραφήσεις αποδεικνύουν ότι ο Ορτίζ είχε επιχειρήσει τέσσερις συνολικά φορές να αγοράσει παιχνίδια, αυτά με τη Σαλαμάνκα, την Κόρδοβα, τη Χιρόνα και την Ουέλβα, ώστε να κερδίσει την άνοδο».

Πλέον, οι έχοντες έννομο συμφέρον ομάδες μπορούν να κινηθούν νομικά, ώστε να πάρουν τη θέση της Χέρκουλες στα μεγάλα «σαλόνια» και η πρώτη επιλαχούσα είναι η Μπέτις, που ετοιμάζεται να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες.