Δεν είναι αστείο, άσχετα αν ξεκίνησε σαν τέτοιο! Ο Πελέ στα 70 του χρόνια πλέον, σκέφτεται το ενδεχόμενο να φορέσει για λίγα έστω λεπτά την φανέλα της Σάντος για να αγωνιστεί στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Η ιδέα «έπεσε στο τραπέζι» από τον πρόεδρο της ομάδας, Αλβάρο Ντε Ολιβέιρα Ριμπέιρο και ο ζωντανός θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου το σκέφτεται σοβαρά.

Ο «ισχυρός άνδρας» της Σάντος σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο «Radio Globo», τόνισε: «Ο Πελέ μου υποσχέθηκε ότι θα προπονηθεί σκληρά για να είναι έτοιμος και να αγωνιστεί για λίγα λεπτά, αν αυτό είναι δυνατό. Θα μιλήσω και με τον προπονητή, πάντως αν ο Πελέ παίξει θα φορέσει την φανέλα με του νούμερο 10».

Όσο για το κίνητρο που οδήγησε τον Πελέ, στα 70 του χρόνια πλέον, να σκεφτεί κάτι τέτοιο, ο Ριμπέιρο, πρόσθεσε: «Ο Πελέ έχει κατακτήσει τρία Μουντιάλ (1958, 1962, 1970), όμως μόνο δύο φορές το Διηπειρωτικό Κύπελλο με τη Σάντος. Τώρα, 48 χρόνια μετά θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει και πάλι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε επίπεδο συλλόγων ως μέλος της Σάντος».

Βέβαια, το ζήτημα θα φτάσει μέχρι την FIFA η οποία θα κληθεί να αποφασίσει να είναι εφικτό να εγκριθεί κάτι τέτοιο και να φορέσει ο Πελέ την φανέλα της Σάντος στα 70 του χρόνια. Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων θα γίνει στην Ιαπωνία τον Δεκέμβριο.

Πηγή: sport-fm.gr