Πανέτοιμος να βοηθήσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να κατακτήσει την Ευρωλίγκα δήλωσε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης κατά την αναχώρηση της ομάδας του για τη Βαρκελώνη. Ο διεθνής σέντερ φτάνει για τρίτη φορά σε Final 4 και θέλει μετά τις δύο αποτυχημένες προσπάθειές του να κατακτήσει την κορυφή με τον Ολυμπιακό, η τρίτη να είναι και… φαρμακερή.

«Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά και είμαστε έτοιμοι για τα πάντα. Εγώ ήρθα εδώ για να κάνω τη δουλειά που μου ζήτησε ο κόουτς. Αυτό κάνω όλη τη χρονιά. Έτσι και στο Final 4 θα προσπαθήσω να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου κι εκείνοι να βοηθήσουν εμένα. Έχουμε κάνει πολύ καλή πορεία μέχρι τώρα φέτος, τώρα εναπόκειται σε μας να κερδίσουμε ένα ακόμη ματς για να πάμε στον τελικό. Ελπίζω να εμφανιστούμε απέναντι στη Ρεάλ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση», δήλωσε ο «Σόφο» εν όψει του ημιτελικού της Παρασκευής με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας του λαού, Ντέιβιντ Μπλατ, τόνισε: «Όλες οι ομάδες είναι δυνατές στα χαρτιά, αλλά τα πάντα θα κριθούν στο γήπεδο. Εκεί πρέπει να παλέψεις. Η Ρεάλ είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο. Για να φτάσει μία ομάδα σε ένα Final 4, πάει να πει πως είναι ισχυρή και μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο», ενώ πρόσθεσε: «Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι, ανυπομονούμε για τα παιχνίδια κι ελπίζουμε για το καλύτερο. Πιστεύω πως θα είναι ένα πολύ καλό Final 4. Ελπίζω μόνο να προσαρμοστούμε γρήγορα στις διαφορετικές απαιτήσεις που υπάρχουν μεταξύ των αγώνων του πρωταθλήματος Ισραήλ, που δίνουμε τον τελευταίο μήνα και των αγώνων του επιπέδου της Ευρωλίγκας, ιδιαίτερα σε αυτό το στάδιο της διοργάνωσης».

Τέλος, ο 40χρονος Ντέρικ Σαρπ, που εμφανίζεται για πολλοστή φορά στα τελικά της διοργάνωσης, είπε: «Δεν φτάσαμε ως εδώ για να εμφανιστούμε ανέτοιμοι. Όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι, είναι κάτι για το οποίο δουλέψαμε όλη τη σεζόν και τώρα έχουμε μπροστά μας τον ημιτελικό. Έχουμε προετοιμαστεί καλά και όλοι οι παίκτες είναι αφοσιωμένοι. Η Μακάμπι και το Ισραήλ αντιπροσωπεύουν αυτό το πάθος και την επιθυμία να είσαι ο καλύτερος και να κερδίζεις».

Πηγή: sport-fm.gr