Το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Copa Del Rey εξασφάλισε η Σεβίλλη που νίκησε 3-0 την Βιγιαρεάλ στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», στον επαναληπτικό του 3-3 του Μαδριγάλ. Οι Ανδαλουσιανοί θα βρουν στο δρόμο για τον τελικό την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Ατλέτικο-Ρεάλ.

Η Σεβίλλη έδειξε από την αρχή του αγώνα ότι μέσα στο γήπεδό της, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά απ’ ότι στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων. Μόλις στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ρενάτο άνοιξε το σκορ για τους Ανδαλουσιανούς και τους έδωσε αυτομάτως τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Το παιχνίδι και μαζί το εισιτήριο για την τετράδα ωστόσο κρίθηκε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Μέσα σε ένα τρίλεπτο (47-50) οι γηπεδούχοι πέτυχαν δύο τέρματα με τους Κανουτέ και Αλέξις και ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το «κίτρινο υποβρύχιο» δεν… δοκίμασε καν να ξαναμπεί στο παιχνίδι και έτσι το 3-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και σε συνδυασμό με το 3-3 του πρώτου αγώνα στο «Μαδριγάλ» η Σεβίλλη πήρε με άνεση την πρόκριση και στον δρόμο για τον τελικό της διοργάνωσης θα βρει αυτόν που επικρατήσει από τα ζευγάρι Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης που παίζουν την Πέμπτη (20/1) με τη «βασίλισσα» να έχει επικρατήσει 3-1 στο πρώτο ματς στο «Μπερναμπέου».

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των επαναληπτικών της φάσης των «8» του Κυπέλλου Ισπανίας:

Τρίτη (18/1)

Σεβίλλη – Βιγιαρεάλ 3-0
(7’ Ρενάτο, 47’ Κανουτέ, 50’ Αλέξις)

Τετάρτη (19/1)

Λα Κορούνια – Αλμερία (0-1)

Μπέτις – Μπαρτσελόνα (0-5)

Πέμπτη (20/1)

Ατλέτιμο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης (1-3)

Πηγή: sport-fm