Ο Σαμουέλ Ετό υπήρξε ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της γενιάς του στα χρόνια του σε Μπαρτσελόνα και Ίντερ, στη συνέχεια όμως, ως παράγοντας, η εικόνα του άρχισε να χαλάει, με το The Athletic να αναφέρει τώρα σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του ότι κατηγορείται για στημένους αγώνες και απειλές για σωματικές βλάβες.

Ο παλαίμαχος Καμερουνέζος άσος είναι πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας του τα τελευταία χρόνια και απασχολεί τον Τύπο για τους λάθος λόγους πλέον. Είτε για δηλώσεις που θα έπρεπε να αποφεύγει, είτε για διάφορα περίεργα σκηνικά στην προσωπική του ζωή, είτε για στημένους αγώνες και απειλές.

Τα τελευταία δύο τα προσθέτει στη λίστα το The Athletic σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ, στο οποίο αναφέρει ότι η FIFA έχει στα χέρια της ένα μεγάλο φάκελο στον οποίο υπάρχουν διάφορα στοιχεία για δραστηριότητες του Ετό που δεν είναι και τόσο νόμιμες…

Συγκεκριμένα, στο σχετικό δημοσίευμα τονίζεται ότι υπάρχουν email, sms και ηχητικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι ο Ετό συμμετείχε σε στήσιμο αγώνων και παράλληλα απειλούσε με σωματικές βλάβες διάφορα πρόσωπα ώστε να μην αποκαλύψουν τίποτα.

Όσο για το ποιος έδωσε αυτά τα στοιχεία στη FIFA, η οποία έχει στο στόχαστρο τον παλαίμαχο άσο από τον περασμένο Μάιο και συγκεκριμένα μετά τη συμφωνία του ώστε να γίνει πρεσβευτής εταιρείας τυχερών παιχνιδιών, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Καμερούν.