Ο Ολυμπιακός παρά το γεγονός ότι δεν έπαιξε καλά στην επίθεση, χάρη στην άμυνά του κατάφερε να έχει το προβάδισμα για 37′, ωστόσο οι τραγικές αποφάσεις από τα γκαρντ του στέρησαν τη νίκη. Η Βίρτους με καλάθι του Χάκετ πήρε το θετικό αποτέλεσμα (69-67) και δημιούργησε μεγαλύτερο προβληματισμό για τις επιδόσεις των «ερυθρόλευκων» στη μπροστινή πλευρά του παρκέ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εξαιρετικά την αναμέτρηση στην Μπολόνια αφενός χάρη στην εκπληκτική του άμυνα και αφετέρου λόγω της εξαιρετικής κυκλοφορίας της μπάλας. Με πρωταγωνιστές τους Φαλ και Πίτερς οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 4-12 (5′). Τα εύστοχα τρίποντα από Μπελινέλι και Κορντινιέ, διαφοροποίησαν την κατάσταση φέρνοντας τους γηπεδούχους πιο κοντά στο σκορ (12-14, 7′).

Οι παίκτες που έριξε ο Μπαρτζώκας από τον πάγκο στο παρκέ λειτούργησαν πολύ καλύτερα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στη Βαλένθια. Λαρεντζάκης και Μπραζντέικις ευστόχησαν από τα 6.75, ο Μιλουτίνοφ κυριάρχησε στη ρακέτα, ο Πετρούσεφ μπήκε στην εξίσωση με 2/2 δίποντα και με την άμυνα να παραμένει σε υψηλό επίπεδο βρέθηκαν στο +13 (22-35, 17′). Η Βίρτους είχε μπλέξει με την τρομερή άμυνα του Ολυμπιακού, ο Σενγκέλια ήταν χωρίς πόντο και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 28-40.

Τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου έφεραν το τρίτο φάουλ του Φαλ, τους πρώτους πόντους του Σενγκέλια και δύο χαμένα lay up (Κάνααν, Γουόκαπ) με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μειώσουν σε 37-43 και να βάλουν τον κόσμο τους «μέσα» στο παιχνίδι. Η επίθεση δε λειτουργούσε όπως θα ήθελε ο Μπαρτζώκας οπότε με τάιμ άουτ θέλησε να διορθώσει λίγο την κατάσταση ο Ελληνας τεχνικός. Τα δύο τρίποντα του Κάνααν ήταν αυτά που διατήρησαν τους Πειραιώτες μπροστά στο σκορ με μία μικρή διαφορά (44-51, 28′) αν και η αλήθεια είναι πως πολλά ελεύθερα σουτ κατέληγαν στο σίδερο στερώντας ακόμη μεγαλύτερη… ασφάλεια.

Η Βίρτους θα πίεζε με σύμμαχο και τον κόσμο της, ο Ολυμπιακός χρειαζόταν ηρεμία και συγκέντρωση. Οι γηπεδούχοι μείωσαν αρκετά, όμως ένα τρίποντο του Λαρεντζάκη και ένα κάρφωμα του Φαλ πρόσφεραν «ανάσα» (55-62, 34′). Ο Ντόμπριτς από τα 6.75 έφερε τη διαφορά σε οριακό επίπεδο (60-62, 36′) και λίγο αργότερα με τον ίδιο τρόπο έδωσε το προβάδισμα με 67-65 (38′). Ο Λαρεντζάκης με 2/3 βολές ισοφάρισε και το αποτέλεσμα θα κρινόταν στο τελευταίο δίλεπτο. Οο κακές αποφάσεις από Γουόκαπ και Γκος, έδωσαν την ευκαιρία στη Βίρτους να βρει σκορ από Χάκετ και στο τέλος το δύσκολο σουτ του Λαρεντζάκη δε βρήκε στόχο και ήρθε η ήττα με 69-67.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Γουόκαπ και Γουίλιαμς Γκος διαγωνίζονταν ποιος θα πάρει τις χειρότερες αποφάσεις στο παιχνίδι. Με το σκορ ισόπαλο στους 67 πόντους, ο Ολυμπιακός έβγαλε δύο άμυνες, αλλά οι επιθέσεις του ήταν τραγικές. Ο Χάκετ ευστόχησε από μέση απόσταση για να ακολουθήσει επιθετικό φάουλ του Γουόκαπ. Ο Φαλ έκοψε τον Σενγκέλια, ο «Λάρε» πέταξε τη μπάλα στον Αμερικανό γκαρντ ο οποίος αντί να ισοφαρίσει στον αιφνιδιασμό, πάσαρε έξω και ο Λαρεντζάκης οριακά πρόλαβε να εκτελέσει αστοχώντας.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Αζάια Κορντινιέ τελείωσε με 13 πόντους και 3 ριμπάουντ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σε τραγική κατάσταση οι Γουόκαπ, Γουίλιαμς Γκος (παρά τις 7 ασίστ) με πολλές λάθος αποφάσεις και κακό ρυθμό στο ματς.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΉ ΤΟΥ: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ τελείωσε με double double (10π., 11ρ.), ο Μουσταφά Φαλ είχε 12 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ ενώ ο Γιαννούλης Λαρεντζάλης πρόσφερε τα μέγιστα με 13 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Κομβική η παρουσία του Όγκνιεν Ντόμπριτς με 10 πόντους όπως και του Ντάνιελ Χάκετ (8π. 4ρ., 6ασ.).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με 24.1% στα τρίποντα. Η Βίρτους από την άλλη ήταν τραγική στα δίποντα (38.1%).

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός θα μετακομίσει στη Γαλλία για να αντιμετωπίσει τη Βιλερμπάν την Παρασκευή (22/12). Η Βίρτους πηγαίνει στην Ισπανία να παίξει με τη Βαλένθια (21/12).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-19, 28-40, 47-55, 69-67

Πηγή: gazzetta.gr