Με την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου να βρίσκεται λιγότερο από ένα μήνα μακριά και το συμβόλαιο του Τάσου Μπακασέτα με την Τράμπζονσπορ να λήγει το καλοκαίρι του 2024 έχουν «φουντώσει» τα σενάρια περί πώλησής του από την τουρκική ομάδα.

Μάλιστα, τα τουρκικά ΜΜΕ και πιο συγκεκριμένα η «Fanatik» και η «Fotomac» αναφέρουν πως για τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας ενδιαφέρεται η ΑΕΚ, ενώ στο παρελθόν υπήρξαν ομάδες από την Ιταλία και τη Γερμανία που του «χτύπησαν την πόρτα». «Με πολλές ομάδες συνδέεται το όνομα του Μπακασέτα, του οποίου το συμβόλαιο στην Τραμπζονσπόρ λήγει στο τέλος της σεζόν. Για τον Μπακασέτα φέρεται να ενδιαφέρεται και η πρώην ομάδα του, η ΑΕΚ. Στο παρελθόν για τον Μπακασέτα ενδιαφέρονταν σύλλογοι από τη Γερμανία και την Ιταλία», γράφει χαρακτηριστικά η πρώτη.

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός, στο μεταξύ, κρατάει όλα τα διαπραγματευτικά χαρτιά στα χέρια τους, μια και από την 1η Ιανουαρίου είναι διαθέσιμος, για να συνομιλήσει με οποιαδήποτε ομάδα επιθυμήσει και να υπογράψει μαζί της συμβόλαιο, που θα έχει ισχύ από την επόμενη σεζόν.

Η «χρυσή τομή»

Ο πρόεδρος της Τράμπζονσπορ, Ερτουγρούλ Ντογάν, πάλι, τόνισε πως ο Τάσος Μπακασέτας έχει απορρίψει ήδη δύο προτάσεις ανανέωσης, που του έχει κάνει η ομάδα της Τραπεζούντας. Ως εκ τούτου, ο σύλλογος είναι ανοικτός στο ενδεχόμενο της παραχώρησής του μέσα στον Ιανουάριο, προκειμένου να μην τον χάσει δωρεάν το επόμενο καλοκαίρι.