Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ήδη ανακαινίσει πλήρως το Σαντιάγκο Μπερναμπέου, η Μπαρτσελόνα έχει ήδη αρχίσει τη δουλειά για το νέο Καμπ Νου και τώρα ήταν η σειρά της Σεβίλλης να ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει στην κατεδάφιση του Σαντσέθ Πιθχουάν προκειμένου να χτίσει νέο γήπεδο, το οποίο αναμένεται να κοστίσει 350 εκατ. ευρώ.

Για τους οπαδούς δεν είναι και ό,τι καλύτερο το να βλέπουν τις ιστορικές έδρες των ομάδων τους να γκρεμίζονται αλλά η ζωή προχωράει και το ποδόσφαιρο, το οποίο είναι πλέον μια τεράστια βιομηχανία δισ. ευρώ, πρέπει να ακολουθήσει. Και ακολουθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, με την Ισπανία να έχει αναλάβει -μαζί με την Πορτογαλία και το Μαρόκο- τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030, η Σεβίλλη παρουσίασε το πλάνο της για την επόμενη μέρα, για το μέλλον της: Κατεδάφιση του Σαντσέθ Πιθχουάν και ανέγερση νέου γηπέδου.

Αυτό αναμένεται να κοστίσει 350 εκατ. ευρώ και να έχει χωρητικότητα 55.000 θέσεων, με τα έργα να υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν δύο χρόνια και την ομάδα να μετακομίσει στο «La Cartuja» για τις σεζόν 2026-27 και 2027-28.