Τι είχες ΛεΜπρόν Τζέιμς, τι είχα πάντα… Εδώ και 21 σεζόν στο NBA οι διαιτητές ακόμη δεν μπορούν να σφυρίξουν σωστά τον «βασιλιά» κι εκείνος, πλέον, είναι έξαλλος μαζί τους.

Λόγω των αθλητικών προσόντων του οι διαιτητές τείνουν να σφυρίζουν πολύ λιγότερα φάουλ υπέρ του και σπανίως είναι συνεπείς στο πώς σφυρίζουν φάσεις που εμπλέκουν εκείνον με άλλους παίκτες. Παρόμοιες περιπτώσεις ήταν στο παρελθόν ο Σακίλ Ο’ Νίλ και στο παρόν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Μετά την ήττα των Λος Άντζελες Λέικερς με 108-107 από τους Μαϊάμι Χιτ τα ξημερώματα της Τρίτης (7/11), η ομάδα επικοινώνησε με το NBA και της απέστειλε διάφορα βίντεο στα οποία φαίνονται ξεκάθαρα τα φάουλ που έχουν γίνει στον ΛεΜπρόν Τζέιμς και δεν σφυρίχτηκαν. Έπειτα, από επτά ματς στο πρωτάθλημα, ο σύλλογος αποφάσισε να παραπονεθεί επισήμως καθώς σε κάθε παιχνίδι του υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις.

Το NBA κατά την πάγια τακτική του δημοσίευσε την αναφορά του για τις διαιτητικές αποφάσεις στα δύο τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και υποστήριξε πως οι διαιτητές δεν έκαναν κανένα λάθος που να επηρέασε το αποτέλεσμα σε αυτό το διάστημα.

Η αντίδραση του ΛεΜπρόν Τζέιμς

Κι αυτό εκνεύρισε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, που προσπάθησε να εξηγήσει ότι επειδή δεν έγιναν τέτοιες φάσεις σε αυτά τα δύο λεπτά δεν σημαίνει πως δεν συνέβησαν σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια του ματς. «Ένα ματς δεν το νικάς ούτε το χάνεις μονάχα στα τελευταία δύο λεπτά! Αν ξέρεις το παιχνίδι, καταλαβαίνεις πως συμβαίνουν πράγματα στην πρώτη, τη δεύτερη, την τρίτη και στα πρώτα δέκα λεπτά της 4ης περιόδου που έχει τεράστιο αντίκτυπο στην έκβαση του αγώνα», έγραψε στην πλατφόρμα Χ ο «βασιλιάς».