Τα ξημερώματα της Δευτέρας (6/11) οι Φιλαδέλφεια Ιγκλς υποδέχθηκαν τους Ντάλας Κάουμποϊς σ’ ένα από τα σπουδαιότερα ματς του NFL (αμερικάνικο ποδόσφαιρο) και παρόλο που επικράτησαν με 28-23 ενισχύοντας περαιτέρω την υποψηφιότητά τους για την κατάκτηση του τίτλου, ένα άλλο περιστατικό τράβηξε την προσοχή.

Σε μια φάση που έγινε στο πλάι, μπροστά από τον πάγκο των «αετών», στη διάρκεια της 3ης περιόδου του ματς, το μέλος του τεχνικού τιμ της ομάδας, ο Ματ Λέο, έπεσε στο έδαφος και κατά την πτώση του φάνηκε το εσώρουχό του. Οι κάμερες έπιασαν το συμβάν κι έπειτα το… περιέλαβαν στους «δρόμους» της πλατφόρμας Χ, όπου έγινε χαμός.

Αυτό γιατί χρήστης που μεταφόρτωσε το βίντεο αναρωτήθηκε αν ο Λέο, υπεύθυνος για να προπονεί αμυντικούς, φορούσε κόκκινο στρινγκ. «Όποιος είναι αυτός ο τύπος στον πάγκο των Ιγκλς με το κόκκινο g-string… Μπορείς να πας σπίτι σου τώρα», έγραψε χαρακτηριστικά καθώς το «ποστάρισμά» του γινόταν viral με περίπου έξι εκατομμύρια προβολές μέχρι στιγμής.

Το κλιπ φυσικά προκάλεσε συζητήσεις για το αν τελικά φοράει στρινγκ ή όχι και ανέδειξε και πάλι το ζήτημα της ομοφοβίας στον κόσμο των ομαδικών σπορ των ανδρών. Με το ζήτημα ασχολήθηκε ακόμη κι ο θρύλος του NBA και τέσσερις φορές πρωταθλητής, Σακίλ Ο’ Νίλ, που «ανέβασε» το βίντεο σε story του στο Instagram, αν και δεν μοιράστηκε την άποψή του.

Ο Ματ Λέο ήταν παίκτης του NFL ο ίδιος. Με καταγωγή από την Αυστραλία μετά το κολέγιο ασχολήθηκε με υδραυλικές επιχειρήσεις, προτού μπει στην ομάδα των Ιγκλς, ενώ πλέον αποτελεί μέλος του τεχνικού τιμ.