Η Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 είναι μια άσχημη μέρα για την ελληνική δημοσιογραφία αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ αφού έφυγε από τη ζωή στα 86 του χρόνια ο Βασίλης Γεωργίου, ο άνθρωπος που «σημάδεψε» την κατάκτηση του κυπέλλου Κυπελλούχων από την ΑΕΚ το 1968 με τη θρυλική περιγραφή του στον τελικό με τη Σλάβια Πράγας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Γεννήθηκε στην Πάτρα, την πόλη που λάτρευε, όπως λάτρευε και τον Απόλλωνα Πατρών ενώ αγαπούσε και την ΑΕΚ, με την οποία συνδέθηκε για πάντα τη βραδιά της 4ης Απριλίου 1968, όταν με τη χαρακτηριστική του φωνή είχε περιγράψει τον τελικό του κυπέλλου Κυπελλούχων με τη Σλάβια Πράγας.

Μια συγκλονιστική περιγραφή που ακολουθούσε για το υπόλοιπο της ζωής του τον Βασίλη Γεωργίου, για τον θάνατο του οποίου η ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής…

«Ο άνθρωπος που έμεινε στην ιστορία της ελληνικής ραδιοφωνίας αλλά και του αθλητισμού ως «η Βέμπο του μπάσκετ», έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Ο δημοσιογράφος Βασίλης Γεωργίου, του οποίου η περιγραφή του τελικού του 1968 στο Καλλιμάρμαρο, που έστεψε την ΑΕΚ κυπελλούχο Ευρώπης έμεινε στην ιστορία, πέθανε στην Πάτρα όπου και διέμενε.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Ευάγγελος Λιόλιος και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους και τον γιο του, επίσης μπασκετικό δημοσιογράφο, Σωτήρη. Ο Βασίλης Γεωργίου “σημάδεψε” μια ολόκληρη εποχή, κατά την οποία το αγαπημένο μας άθλημα έκανε τα βήματά του προς την καθιέρωση στο ελληνικό αθλητικό τοπίο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».