Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-0, 6-1) από την Αρίνα Σαμπαλένκα στην πρεμιέρα τους για τον πρώτο όμιλο του τουρνουά τένις WTA Finals, που διεξάγεται στο Κανκούν του Μεξικού.

Στην «Plaza Quintana Roo», η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να σταματήσει την κορυφαία τενίστρια στον κόσμο αυτή την εποχή και από τα μεγάλα φαβορί για να κατακτήσει το WTA Finals, όπου παίζουν οι οκτώ καλύτερες της σεζόν. Έχασε στο πρώτο σετ με 6-0 και στο δεύτερο μετά βίας κατάφερε να πάρει ένα game. Η Σαμπαλένκα ήταν ασταμάτητη κι έκανε ό,τι ήθελε στην πίστα τα ξημερώματα της Δευτέρας (30/10).

Με τα games 5-0 υπέρ της Σαμπαλένκα στο δεύτερο σετ και τη Μαρία Σάκκαρη να αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να χάσει το ματς χωρίς να πάρει ούτε ένα game, υπήρξε έντονη συναισθηματική φόρτιση καθώς βρισκόταν στον πάγκο. Μάλιστα, κάλυψε το πρόσωπό της με πετσέτα.

Στις δηλώσεις της μετά το ματς, η Σάκκαρη, νούμερο εννιά στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, είπε: «Δεν έχω πολλά να πω. Νομίζω ήταν ξεκάθαρο πως δεν έπαιξα καθόλου καλά και δεν ένιωθα καθόλου άνετη εκεί έξω. Απλά ήταν μια πολύ κακή μέρα στο… γραφείο. Απλά, δεν νομίζω πως είμαι το πρώτο άτομο ή το τελευταίο που κλαίει στο court ή που έχει κλάψει στο court. Δεν είναι ωραίο, αλλά σε κανέναν δεν αρέσει να διαλύεται με αυτόν τον τρόπο στην πίστα».

Της απομένουν ακόμη δύο ματς

Ωστόσο, η δράση δεν σταματά στο WTA Finals και η Μαρία Σάκκαρη θα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στις επιτυχίες καθώς της απομένουν ακόμη δύο ματς για να ολοκληρώσει το γκρουπ και να διεκδικήσει την πρόκρισή της στα ημιτελικά (σ.σ. από κάθε όμιλο περνούν οι δύο καλύτερες). Θα αναμετρηθεί πρώτα με την Ελένα Ριμπάκινα (το ματς θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη) και την Τζέσικα Πεγκούλα.