Ένας κριτής υπέστη κάταγμα στο πόδι και σοβαρή αιμορραγία αφού χτυπήθηκε κατά λάθος απόέναν σφυροβόλο στους Ασιατικούς Αγώνες της Χανγκζού. Το περασμένο Σάββατο, ο Ali Zankawi από το Κουβέιτ ετοιμάστηκε για μία από τις ρίψεις του στον τελικό της σφύρας ανδρών στο κατάμεστο Ολυμπιακό στάδιο της πόλης της ανατολικής Κίνας. Όμως αντί να πετάξει ευθεία στο γήπεδο, η σφύρα πέταξε πλάγια και χαμηλά προς τα δεξιά, χτυπώντας στο πόδι τον κριτή που εκείνη την ώρα καθόταν, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Ζανκάουι έδειχνε τρομοκρατημένος και έτρεξε προς τα εκεί, καθώς το αίμα άρχισε να αναβλύζει από το δεξί πόδι του αξιωματούχου. Ο αξιωματούχος, ο 62χρονος Huang Qinhua, έκανε γκριμάτσες και κουνιόταν ζαλισμένος καθώς ο Zankawi έσπευσε να τον ελέγξει, με το αίμα να βγαίνει από την πληγή.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο Zankawi χρησιμοποιούσε τα χέρια του για να φτιάξει έναν αυτοσχέδιο επίδεσμο στο πόδι του Huang και να σταματήσει την αιμορραγία. Το ιατρικό προσωπικό πήρε σύντομα τον Huang σε ένα φορείο αφού του έβαλε έναν επίδεσμο και στη συνέχεια τον έστειλε σε ένα κοντινό νοσοκομείο.

«Έφτασε στο νοσοκομείο στις 20:15, όπου διαγνώστηκε με ένα ανοιχτό κάταγμα κνήμης δεξιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος των αγώνων Xu Deqing σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή. ” «Οι ζωτικές ενδείξεις του είναι σταθερές», συμπλήρωσε.

Τον τελικό κέρδισε ο Κινέζος Wang Qi. Ο Zankawi τερμάτισε όγδοος, αλλά κατάφερε να πετύχει το ρεκόρ της σεζόν με 67,57 μ., το οποίο έκανε στον δεύτερο γύρο πριν από την άστοχη βολή του.