Το Μουντιάλ 2022 έμεινε στην ιστορία ως το πρώτο που έγινε χειμώνα και ως αυτό στο οποίο η Αργεντινή κατέκτησε το τρόπαιο για 3η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 1986, με τον Λουίς Φαν Χάαλ να θεωρεί πως ήταν στημένο για να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Φαν Χάαλ ήταν ο προπονητής της Ολλανδίας στα γήπεδα του Κατάρ -όπου η ομάδα του αποκλείστηκε από την Αλμπισελέστε στους «8»- και τα όσα είπε κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων της Eredivisie δεν γινόταν να περάσουν απαρατήρητα.

«Όταν βλέπετε πώς η Αργεντινή βάζει τα γκολ και πώς εμείς. Όταν βλέπετε πώς ορισμένοι παίκτες της Αργεντινής ξεπερνούσαν τα όρια χωρίς να τιμωρηθούν, νομίζω ότι ήταν ένα στημένο ματς», είπε αρχικά και όταν ρωτήθηκε τι εννοεί ακριβώς, αν εννοεί ότι ο Μέσι έπρεπε να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής, απάντησε: «Εννοώ όλα όσα λέω με αυτό. Ναι, νομίζω ότι ο Μέσι έπρεπε να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής».

«Αυτό λέει πολλά…», ήταν το σχόλιο που ακολούθησε από τον δημοσιογράφο, με τον Φαν Χάαλ να κλείνει το θέμα: «Απαντάω, δεν λέω ποτέ ψέματα».