Ο 21χρονος φίλος και κολλητός του Άλκη Καμπανού που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη, κατέθεσε το δικαστήριο για εκείνο το μοιραίο βράδυ και μια στιγμή που ξεχώρισε, είναι η ένταση που δημιουργήθηκε, όταν αντίκρισε τους κατηγορούμενους.

Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας, έχοντας γυρίσει προς το μέρος των κατηγορουμένων, την ώρα που δικηγόρος της υπεράσπισης διατύπωνε ερώτηση, απευθύνθηκε σε έναν εκ των 12, λέγοντάς του «εσύ δεν θα με κοιτάς, θα κοιτάς κάτω».

Επίσης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι στη θέα ότι κάποιος από τους δράστες κρατούσε δρεπάνι, εκείνος κοκάλωσε, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Όταν δέχθηκε τα πρώτα χτυπήματα επιχείρησε να αμυνθεί με το κράνος του. «Χτύπησα ένα άτομο στο κεφάλι, εκείνος έκανε 3-4 βήματα πίσω, και με κάρφωσε με μαχαίρι, αριστερά στο πόδι, στο μπούτι και στο δεξί πόδι. Με κρατούσαν αρκετοί εκείνη την ώρα. Δεν ήμουν ένας προς έναν. Με κρατούσαν, με σταθεροποιούσαν για να με χτυπήσουν οι άλλοι. Νομίζω ότι οι μαχαιριές ήταν από περισσότερους. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, σε λίγα δευτερόλεπτα», κατέθεσε ο φίλος του ‘Αλκη, τονίζοντας ότι δέχθηκε 15 χτυπήματα με μαχαίρι, ξύλινο κοντάρι και δρεπάνι.

Σημειώνεται, ότι η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 6 Φεβρουαρίου.