Για μεθοδεύσεις κατηγορούν την ΝΔ οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας και η Λύδια Τσοβόλα με αφορμή την πρόταση για διεύρυνση των διερευνώμενων αδικημάτων σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης από την ήδη λειτουργούσα Ειδική Κοινοβουλευτική Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis.

«Οι ανωτέρω μεθοδεύσεις αποδεικνύουν παράνομη «κατασκευή» κατηγοριών και σχέδιο πολιτικής δίωξης σε βάρος του Δημ. Παπαγγελόπουλου» αναφέρουν οι συνήγοροι σε δήλωση τους υπογραμμίζοντας πως ότι «και να κάνουν η σκευωρία θα καταρρεύσει και θα αποκαλυφθούν οι πραγματικοί μικροκομματικοί στόχοι της Ν.Δ.».

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

Ο Δημήτριος Τσοβόλας και η Λύδια Τσοβόλα, συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση, μετά την πρόταση τριάντα (30) βουλευτών της Ν.Δ. για διεύρυνση των διερευνώμενων αδικημάτων από την ήδη λειτουργούσα Ειδική Κοινοβουλευτική Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Η Ν.Δ. τελείως παρανόμως και μεθοδευμένα κατάθεσε εσπευσμένα σήμερα στη Βουλή νέα πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αμέσως μετά την προχθεσινή κατάθεση της τέως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένιας Δημητρίου και πριν αυτή ολοκληρωθεί, η οποία διέψευσε κατηγορηματικά τις αντιφατικές και αναληθείς καταθέσεις των Εισαγγελέων Αγγελή και Ράϊκου.

Η Ν.Δ. επιδιώκει παρανόμως πριν κληθούν και εξετασθούν ουσιώδεις μάρτυρες που ζητήθηκαν από τον Δημ. Παπαγγελόπουλο, να αποσπάσει με την πλειοψηφία που διαθέτει στην Βουλή, επέκταση του κατηγορητηρίου από την ήδη λειτουργούσα Κοινοβουλευτική Επιτροπή, μετά από γνωμοδότηση της σχετικής Επιτροπής της Βουλής. Αυτή όμως η μεθόδευση είναι παράνομη γιατί δεν μπορεί να εξετάσει η ίδια Κοινβουλευτική Επιτροπή και νέα αδικήματα . Είναι δε ανεπίτρεπτο και παράνομο διαρκούσης της λειτουργίας της πρώτης Κοινοβουλευτικής Προκαταρκτικής Επιτροπής και πριν αυτή ολοκληρώσει την διαδικασία, να εκφράζουν γνώμη μέλη της περί υπάρξεως ενδείξεων ενοχής, γιατί αυτό αποτελεί μεροληπτική λειτουργία που απαγορεύεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Οι ανωτέρω μεθοδεύσεις αποδεικνύουν παράνομη «κατασκευή» κατηγοριών και σχέδιο πολιτικής δίωξης σε βάρος του Δημ. Παπαγγελόπουλου.

Ότι όμως και να κάνουν η σκευωρία θα καταρρεύσει και θα αποκαλυφθούν οι πραγματικοί μικροκομματικοί στόχοι της Ν.Δ.