Ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς κανένα ελαφρυντικό, επέβαλε αργά σήμερα το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Τρίπολης, στον 76χρονο πατέρα, που ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο του 2014, πυροβόλησε και σκότωσε τον 39χρονο γιο του στην αυλή του σπιτιού τους, στην Μελιγού Κυνουρίας και στην συνέχεια τον μετέφερε δίπλα στην χωματερή του Άστρους, μέσα στον ξεροπόταμο κι έβαλε φωτιά προσπαθώντας να σβήσει τα ίχνη του.

Το δικαστήριο, έκρινε ενόχους και τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους, επίσης χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, που ζήτησαν οι δικηγόροι υπεράσπισης.

Συγκεκριμένα, το Κακουργιοδικείο Τρίπολης, ύστερα από τετράωρη σύσκεψη, έκανε δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως, τόσο ως προς την ενοχή των κατηγορουμένων όσο και ως προς τις ποινές που επεβλήθησαν. Έτσι, στον ηλικιωμένο πατέρα του θύματος, εκτός από τα ισόβια για την δολοφονία του 39χρονου γυμναστή, επεβλήθη και ποινή ενός έτους για οπλοχρησία και δύο έτη για εμπρησμό.

Στην γυναίκα του και μητέρα του θύματος, επεβλήθη ποινή καθείρξεως δέκα ετών, με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που θα ασκήσουν οι δικηγόροι υπεράσπισης.

Στον αδελφό του ηλικιωμένου δολοφόνου, το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και δυο χρόνια για τον εμπρησμό, ενώ στην γυναίκα του επεβλήθη ποινή φυλάκισης δύο ετών. Να σημειωθεί ότι οι δύο τελευταίοι κατοικούν στο εξωτερικό.

Η μητέρα του θύματος με την ανακοίνωση της απόφασης ξέσπασε κι άρχισε να φωνάζει πως είναι αθώα. «Είμαι αθώα, είμαι μάνα. Δεν μπορώ να ζήσω στο σπίτι μου, θα πάω φυλακή», φώναζε η ηλικιωμένη, υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν στο σπίτι όταν έγινε το φονικό, ενώ ο 76χρονος παιδοκτόνος άκουσε την απόφαση σιωπηλός.