Οι ζωγραφιές της 9χρονης Τζωρτζίνας, για τη δολοφονία της οποίας κατηγορείται η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, εξετάστηκαν από ειδικούς για να δουν μήπως μέσα από αυτές περνούσε κάποιο μήνυμα για όσα συνέβαιναν στην οικογένειά της.

Σε μια από αυτές τις ζωγραφιές την οποία φέρεται να έφτιαξε στη γιορτή της μητέρας, το 9χρονο κορίτσι είχε φτιάξει στα αριστερά την ίδια με ροζ κεφάλι, σε μια κούνια – κατά άλλους σε κρεμάλα – και μέσα σε μια καρδιά δύο αγγελάκια που είναι τα αδέλφια της.

Σχολιάζοντας τη ζωγραφιά, ο καθηγητής Ψυχιατρικής Θάνος Ασκητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι  είναι δύσκολο να κάνουμε μια αναφορά αυτή τη στιγμή τι εκφράζει η ζωγραφιά της Τζωρτζίνας, η οποία δείχνει τα αδερφάκια της που έχουν φύγει από τη ζωή.

Ο κ. Ασκητής είπε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να εξεταστούν ψυχιατρικά όσοι εμπλέκονται στο περιβάλλον της οικογένειας, και η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο σύζυγός της και όλο το περιβάλλον. Θα αξιολογηθούν οι πληροφορίες αν όντως υπήρξε φόνος, ποια είναι η ψυχική κατάσταση της μητέρας.

Ο κ. Ασκητής χαρακτήρισε λανθασμένη η αντίδραση της κοινωνίας, λέγοντας ότι «η κοινωνία δεν μπορεί να γίνει δικαστής».

«Η κεταμίνη είχε χρησιμοποιηθεί σε τραυματισμένους στρατιώτες»

Όσο για την κεταμίνη είπε ότι στο παρελθόν είχε χρησιμοποιηθεί σε τραυματισμένους στρατιώτες στον πόλεμο, καθώς έχει αναλγητική δράση και προκαλεί και απώλεια μνήμης, ενώ έχει κατηγορηθεί και για χάπι βιασμού.

Στην ψυχιατρική, επίσης, έχει χρησιμοποιηθεί ως αντικαταθλιπτικό ωστόσο η δράση της και η αποτελεσματικότητά της είναι αμφιλεγόμενη.