Η 9χρονη Τζωρτζίνα φαίνεται πως μίλησε μετά το θάνατό της και σύμφωνα με τις αρχές έβαλε στο «κάδρο» την μητέρα της η οποία είναι, πλέον, κατηγορούμενη για την δολοφονία της.

Η ουσία κεταμίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει το θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά και εντοπίστηκε σε μεγάλη ποσότητα στο άτυχο παιδί, ήταν αυτή που ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης και οδήγησε στην σύλληψη της νεαρής μητέρας.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ζήτησε την έκδοση εντάλματος σε βάρος της 33χρονης εκτιμώντας ότι είναι επικίνδυνη για τη διάπραξη και άλλων αδικημάτων. Ο εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται να εκτιμά ότι η κατηγορούμενη είναι ικανή για όλα καθώς φέρεται να σημειώνει με νόημα στο σκεπτικό του εγγράφου του προς την ανακρίτρια πως «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους».

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της νεαρής γυναίκας αφορά στην υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο Παίδων. Ωστόσο, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βάλει στο «μικροσκόπιο» τα γεγονότα που προηγήθηκαν όταν και πάλι το κοριτσάκι, πριν από περίπου ένα χρόνο ενώ νοσηλευόταν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, έπαθε ανακοπή καρδιάς και οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή αλλά υπέστη εγκεφαλοπάθεια.

Η Τζωρτζίνα μπήκε στο νοσοκομείο ένα μήνα μετά το θάνατο της μόλις 7 μηνών αδελφής της Ίριδας που βρέθηκε νεκρή στην κούνια της μέσα στο παιδικό δωμάτιο δίπλα από το κρεβάτι της Τζωρτζίνας.

Παραιτείται ο Απόστολος Λύτρας

Ο Απόστολος Λύτρας παραιτήθηκε από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast. Σε λίγο αναμένεται ανακοίνωση του δικηγόρου.

Ανοίγουν ξανά οι φάκελοι Ίριδας και Μαλένας

Η δικαστική λειτουργός στο πλαίσιο της έρευνας της θα ανοίξει και πάλι στους φακέλους των θανάτων τόσο της Ίριδας όσο και της 3,5 ετών Μαλένας που ήταν η πρώτη που πέθανε ξαφνικά, τον Απρίλιο του 2019, και ενώ οι γιατροί στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν έλεγαν πως είχε ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Νομικοί κύκλοι θεωρούν δεδομένο πως θα ζητηθεί η άρση απορρήτου των επικοινωνιών της κατηγορούμενης ενώ θα ερευνηθούν και οι επικοινωνίες στα social media. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι συναλλαγές της 33χρονης ενώ, παράλληλα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και στην ενδεχόμενη προμήθεια της ουσίας που εντοπίστηκε στο παιδί και οι γιατροί ήταν κατηγορηματικοί στις καταθέσεις τους ότι δεν τη χορήγησαν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας.

Οι προσπάθειες για να συμπληρωθεί το πάζλ της συγκλονιστικής υπόθεσης θα συνεχιστούν με έρευνες προς πάσα κατεύθυνση αφού οι καταιγιστικές εξελίξεις οδηγούν τις αρχές να εξετάζουν όλα τα γεγονότα κάτω από άλλο πρίσμα. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως στο στόχαστρο βρίσκονται ακόμη δυο πρόσωπα που ανήκουν στο περιβάλλον της οικογένειας καθώς ερευνάται ο ρόλος που ενδεχομένως έπαιξαν στο θρίλερ της Πάτρας.

Η 33χρονη, μετά την ποινική δίωξη και την έκδοση εντάλματος σε βάρος της, καλείται πλέον να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης. Η κατηγορούμενη αναμένεται να ζητήσει προθεσμία από την ανακρίτρια που θα οδηγηθεί για να προετοιμάσει την υπεράσπιση της. Μετά την απολογία της, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση.

Η πρώτη νύχτα της Ρούλας Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ – Αμίλητη και ανέκφραστη

Στον 11ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου Αθηνών, εκεί που βρίσκονται τα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, βρέθηκε από τις 19:20 περίπου το απόγευμα της Τετάρτης (30/3) η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η 33χρονη συνελήφθη δυνάμει εντάλματος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με θύμα την 9χρονη κόρη της.

Αν και αρχικά εξετάστηκε το ενδεχόμενο να οδηγηθεί έστω κι αργά το βράδυ ενώπιον των ανακριτικών Αρχών στην Ευελπίδων, αυτό απορρίφθηκε προκειμένου να σχηματιστεί ένα πλήρες πλέγμα ασφαλείας. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είπε κουβέντα στους αστυνομικούς της Ασφάλειας και δεν απάντησε σε κανένα ουσιαστικό ερώτημα. Έδωσε δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφήθηκε –όπως προβλέπεται μετά από κάθε σύλληψη-, ενώ άγνωστο παραμένει εάν έχει επικοινωνήσει με τον δικηγόρο της.

Μαζί της βρίσκεται μόνιμα τουλάχιστον ένας αστυνομικός, ενώ ακόμη και στην τουαλέτα πηγαίνει με την πόρτα ανοιχτή για να αποφευχθεί τυχόν απόπειρα αυτοχειρίας.

Η 33χρονη, πάντως, δείχνει βυθισμένη στις σκέψεις της ίσως γιατί δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν υπάρχει «τέλειο έγκλημα».

Τι είπε στους αστυνομικούς η Ρούλα Πισπιρίγκου

Με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας, είναι σωστό να σας δώσω διευκρινίσεις για να λάμψει η αλήθεια» φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια της Ρούλας Πισπιρίγκου, όταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν στην Πάτρα και της ζήτησαν να τους συνοδεύσει στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Star, όταν η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών, μπήκε στο αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί της ζήτησαν να κλείσει το κινητό της τηλέφωνο για να μην υπάρξει πιθανότητα να πληροφορηθεί ότι δεν είναι μια απλή μεταφορά στην Αθήνα αλλά προσαγωγή που στη συνέχεια έγινε σύλληψη.

Στο κάδρο της Αστυνομίας φαίνεται πως μπαίνουν, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, εκτός από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, δυο ακόμα άτομα.

«Θα εξεταστεί και ο ρόλος άλλων δυο προσώπων, συγγενών της ήδη κατηγορουμένης. Εξετάζεται επιπλέον με τον ίδιο τρόπο, να έχει γίνει η ανακοπή, το άλλο καρδιακό επεισόδιο το οποίο οδήγησε στην ανήκεστο εγκεφαλική βλάβη της Τζωρτζίνας, τον Απρίλιο του 2021. Σε μια περίοδο που η σχέση του συγκεκριμένου ζευγαριού ήταν πολύ ταραγμένη. Μπήκε, χωρίς ουσιαστικό λόγο, χωρίς πρόβλημα υγείας η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο, υπέστη αιφνιδιαστική καρδιακή ανακοπή, πάλι με τις ίδιες συνθήκες. Δηλαδή είχε ζητήσει η μητέρα μονόκλινο δωμάτιο με μια επίκληση εγκυμοσύνης, είχε ψάξει να δει αν υπήρχαν κάμερες στο δωμάτιο. Είχε ειδοποιήσει αργά τους γιατρούς για να επέμβουν και να σώσουν την Τζωρτζίνα. Κατόρθωσαν να την σώσουν. Είχε υπάρξει επίκληση καρδιολογικού προβλήματος το οποίο δεν υπήρχε ποτέ. Ερευνούν και αυτό το περιστατικό και άλλα προβλήματα υγείας που είχε υποστεί η Τζωρτζίνα τον τελευταίο ένα χρόνο, να οφείλεται στις ίδιες ενέργειες, πιθανόν με την ίδια ουσία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Οργή έξω από το σπίτι στην Πάτρα

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα, χθες απόγευμα Τετάρτης (30/3) αφότου έγινε γνωστή η είδηση για την προσαγωγή και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της για το θάνατο της Τζωρτζίνας.

Έξω από το σπίτι που μένει η οικογένεια Δασκαλάκη, επικρατούσε, σύμφωνα με το pelop.gr, αναβρασμός και αναστάτωση ενώ είχε συγκεντρωθεί και πλήθος δημοσιογράφων.

Πλήθος κόσμου έξω από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου

«Να την κρεμάσουν και να περάσει όλη η Ελλάδα και κάθε ένας να την τιμωρεί» έλεγε οργισμένη μία γυναίκα στις τηλεοπτικές κάμερες ενώ όλοι φώναζαν «Ντροπή τα παιδιά». 

Ο πατέρας του Μάνου, η αδερφή και ένας θείος της Ρούλας Πισπιρίγκου βρίσκονταν επίσης στο σπίτι της οικογένειας, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.