Αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν στο Αιγάλεω έναν 52χρονο ιδιοκτήτη εταιρείας εμπορίας παλαιών σιδήρων και μετάλλων, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια ελέγχου – αυτοψίας στον χώρο της επιχείρησης, διαπιστώθηκε ανεξέλεγκτη εναπόθεση επί του εδάφους διαφόρων υλικών. Ειδικότερα, στον χώρο της επιχείρησης υπήρχαν διάσπαρτα, εκτός κοντέινερ σε σωρούς, παλαιά σίδερα – μέταλλα, ελαστικά, βαρέλια με πετρελαιοειδή, φιάλες υγραερίου – οξυγόνου, κλιματιστικά και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός.

Παράλληλα, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο χωμάτινο έδαφος υπήρχαν διαρροές από υγρά των αποθηκευμένων υλικών, ενώ ο χώρος δεν διέθετε σύστημα διαχείρισης ομβρίων υδάτων και υγρών αποβλήτων.

Όπως διαπιστώθηκε από την ανεξέλεγκτη διαχείριση των επικίνδυνων και μη αποβλήτων της συγκεκριμένης επιχείρησης προκαλείται υποβάθμιση του περιβάλλοντος και κίνδυνος ρύπανσης του εδάφους και του αέρα.

Ο 52χρονος συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

(Φωτογραφία αρχείου)