Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το «θρίλερ» που εκτυλίσσεται στην Κω, με τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια. Ο Πολωνός σύντροφός της έχει κληθεί για νέα συμπληρωματική κατάθεση από την Αστυνομία, όμως σύμφωνα με το MEGA οι Αρχές δεν τον έχουν στο κάδρο των φυσικών αυτουργών της δολοφονίας καθώς φέρεται να έχει ακλόνητο άλλοθι για την ώρα στην οποία προσδιορίζεται ο θάνατος της κοπέλας.

Το Σάββατο εντοπίστηκε το κινητό της 27χρονης σε απόσταση από εκεί που είχε δώσει το τελευταίο του στίγμα. Στα μηνύματα που βρέθηκαν και φαίνεται πως έχει ανταλλάξει με τον σύντροφό της, δίνουν μια άλλη διάσταση της σχέσης που υπήρχε μεταξύ του Πολωνού συντρόφου, του 27χρονου θύματος αλλά και του 32χρονου συλληφθέντα.

Ίχνη που παραπέμπουν σε στραγγαλισμό

Ο 32χρονος βασικός ύποπτος περνάει αυτή την ώρα από τον ανακριτή, όπου θα πληροφορηθεί για πρώτη φορά ότι το άψυχο σώμα της νεκρής κοπέλας βρέθηκε. Προς το παρόν κατηγορείται μονάχα για αρπαγή και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση, ενώ δεν παραδέχεται οποιαδήποτε εμπλοκή στο θάνατό της.

Η πρώτη εκτίμηση των Αρχών είναι πως το θύμα στραγγαλίστηκε μέσα στο σπίτι του 32χρονου και έπειτα μεταφέρθηκε – το βράδυ του Σαββάτου εκτιμά ο επικεφαλής των ερευνών- στο σημείο που τελικώς βρέθηκε. Επειδή όμως ένας δράστης δεν θα μπορούσε να μεταφέρει μόνος του το πτώμα της 27χρονης χωρίς μάλιστα να γίνει αντιληπτός η Αστυνομία ψάχνει και συνεργούς.

Σύμφωνα με το MEGA, ίσως και μέσα στην ημέρα να υπάρξουν συλλήψεις. Αναμένονται άλλωστε τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για το DNA στο σώμα, τα νύχια αλλά και τη σακούλα στην οποία είχε τυλιχθεί το θύμα.

Ο 32χρονος βασικός ύποπτος φέρεται να κρατά το στόμα του κλειστό μέχρι στιγμής. Υποστηρίζει ότι δεν κακοποίησε το θύμα, αλλά πως συνευρέθηκε μαζί του ερωτικά με τη συναίνεσή της και στη συνέχεια πως την άφησε σε ένα σημείο κοντά στο Μαρμάρι. Καμία κάμερα ασφαλείας όμως δεν φαίνεται να έχει καταγράψει μια τέτοια κίνηση, ενώ δύο ημέρες μετά την εξαφάνιση της κοπέλας, ο ύποπτος προσπάθησε να βγάλει εισιτήριο για να φύγει στο εξωτερικό.

Η σορός δεν ήταν εξ αρχής στο σημείο που βρέθηκε

Σύμφωνα πάντως με όσα δήλωσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο Θωμάς Καραθωμάς, επικεφαλής ερευνών της Πολιτικής Προστασίας, οι διασώστες είχαν ξαναπεράσει από το σημείο όπου βρέθηκε η σορός της 27χρονης, ωστόσο μετά από έλεγχο δεν είχαν εντοπίσει ούτε ένα σημάδι της Αναστάζια.

«Την Παρασκευή το μεσημέρι που ξεκίνησαν οι έρευνες το πρώτο σημείο που ελέγξαμε ήταν το σημείο εκεί κοντά που βρέθηκε το πτώμα. Σηκώσαμε το drone και υπήρχε ένδειξη για σκάψιμο στο σημείο εκείνο. Ελέγξαμε και είδαμε ότι ήταν σκάψιμο από ζώο», είπε.

«Λίγο πιο δεξιά ήταν η συστάδα των δέντρων που βρέθηκε η κοπέλα. Η βλάστηση ήταν χαμηλή, τα χόρτα δεν ήταν πάνω από 30 με 40 πόντους, αλλά τα δέντρα ήταν αρμυρίκια. Μας κίνησε την περιέργεια, πήγαμε κοντά και τα ελέγξαμε. Την επόμενη ημέρα πέρασε από το εκείνο το σημείο ο σκύλος που ήρθε από τη Σάμο. Σκανάραμε τουλάχιστον 3 με 4 φορές το σημείο».

Ο ίδιος εκτίμησε πως το πτώμα της 27χρονης μεταφέρθηκε στο σημείο λίγες ημέρες αργότερα, το βράδυ του Σαββάτου συγκεκριμένα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρχε και συνεργός στη μεταφορά της σορού.