Στην Ελλάδα αναμένεται να εκδοθεί από την Τουρκία όπου και βρίσκεται φυλακισμένος ο πατέρας του μηχανοδηγού που σκοτώθηκε στα Τέμπη. Μετά τη συνομιλία που είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, η ανταπόκριση της Τουρκίας για την έκδοση ήταν θετική.

Πρόκειτα για τον πατέρα του 28χρονου Νίκου Ναλμπάντη, που ήταν μηχανοδηγός και βρισκόταν ως επιβάτης στην μοιραία αμαξοστοιχία των Τεμπών.

Οι δυο υπουργοί συζήτησαν για την έκδοση στην Ελλάδα του Δημήτρη Ναλμπάντη, που κρατείται στις τουρκικές φυλακές, πατέρα του νεκρού μηχανοδηγού, σε συνέχεια αιτήματος που υποβλήθηκε από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία. Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Τούρκος υπουργός ενημέρωσε για την θετική ανταπόκριση των τουρκικών Αρχών στο αίτημα αυτό.

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική έκβαση του ανθρωπιστικού αιτήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αυτό ήταν και το θέμα το οποίο συζητήθηκε κατά τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με την παράκληση να μην κοινοποιηθεί πριν ανακοινωθεί από τις τουρκικές Αρχές.

Ο κ. Δένδιας, στη συνέχεια, μίλησε με την οικογένεια του μηχανοδηγού, προκειμένου να την ενημερώσει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ο κρατούμενος είχε υποβάλει αίτημα από την περασμένη εβδομάδα στο σωφρονιστικό ίδρυμα να λάβει άδεια, ώστε να παραστεί στην κηδεία του γιου του, όπως είχε γινεί γνωστό από διπλωματικές πηγές.

Το βράδυ του Σαββάτου (4/3) ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας μιλώντας στο Mega ανέφερε: «Ο πατέρας του Νίκου Ναλμπάντη, του 28χρονου που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα, εκτίει την ποινή του στην Τουρκία και ο αρμόδιος υπουργός μεσολάβησε ώστε ο πατέρας να προλάβει την κηδεία του παιδιού του.