Πολυσέλιδη δικογραφία σχηματίσθηκε σε βάρος 69 ατόμων για εμπόριο, διακίνηση και εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών, καθώς και κινητών τηλεφώνων σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Πρόκειται για 61 ιδιώτες, εκ των οποίων οι 20 είναι ήδη έγκλειστοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, ένας  – υπό απόταξη – αστυνομικός που υπηρέτησε στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αθηνών, τρεις  σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Τμήματος Ψυχιατρείου των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού, ένας ιδιώτης γιατρός – Ψυχίατρος, ένας δικηγόρος, μια νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας, καθώς και μια καθαρίστρια (ιδιωτικού συνεργείου) της Διεύθυνσης Μεταγωγών Αθηνών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας άρθηκε το τηλεφωνικό απόρρητο, οι προαναφερόμενοι είχαν συστήσει δομημένη και με διάρκεια στο χρόνο εγκληματική οργάνωση με σκοπό την εισαγωγή, εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κινητών τηλεφώνων στα σωφρονιστικά Καταστήματα του Κορυδαλλού, της Λάρισας, των Τρικάλων, του Δομοκού, του Μαλανδρίνου, της Κέρκυρας, της Αλικαρνασσού, των Πατρών, καθώς και στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών.

Τα μέλη της οργάνωσης, στο πλαίσιο της εγκληματικής τους δράσης, είχαν συστήσει κοινά ταμεία αποταμίευσης και διαχείρισης των παράνομων εσόδων τους μέσω τραπεζικών λογαριασμών, ενώ χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία για την εισαγωγή των ναρκωτικών ουσιών στα Καταστήματα Κράτησης, καθώς και συνθηματική ορολογία στις μεταξύ τους επαφές και συνομιλίες.

Ο υπό απόταξη αστυνομικός που εμπλέκεται στην εγκληματική οργάνωση είχε συλληφθεί επ΄αυτοφώρω, στις 29.10.2009, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για διακίνηση ναρκωτικής ουσίας σε τοξικοεξαρτημένο κρατούμενο στα Κρατητήρια του Μεταγωγών Αθηνών και ήδη κρατείται στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού. Η σύλληψη του είχε προηγηθεί της έρευνας για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, αποτελείται από 3924 σελίδες και υπεβλήθη σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.