Σε βάρος 69 ατόμων σχηματίστηκε πολυσέλιδη δικογραφία για εμπόριο, διακίνηση και εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών, καθώς και κινητών τηλεφώνων σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες υπάρχουν ενδείξεις για εμπλεκόμενους σωφρονιστικούς υπαλλήλους σε οκτώ ακόμα φυλακές της χώρας.

Οι αρχές πραγματοποιούσαν έρευνες από τις αρχές του έτους και παρακολουθούσαν στενά τα μέλη του κυκλώματος. Σύμφωνα με τον «τιμοκατάλογο» της εγκληματικής οργάνωσης, για να περαστεί ένα κινητό τηλέφωνο μέσα στις φυλακές έπρεπε ο ενδιαφερόμενος να καταβάλλει το ποσό των 2.000 ευρώ, για μία κάρτα sim 500 με 700 ευρώ ενώ για 1 γραμμάριο σκληρών ναρκωτικών  η ταρίφα έφτανε τα 150-200 ευρώ.

Μεταξύ των κατηγορούμενων είναι ένας – υπό απόταξη – αστυνομικός που υπηρέτησε στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αθηνών, τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Τμήματος Ψυχιατρείου των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού, ένας ιδιώτης γιατρός – Ψυχίατρος, ένας δικηγόρος, μια νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας, καθώς και μια καθαρίστρια.

Μεταξύ άλλων, οι αρχές ερευνούν και τους τραπεζικούς λογαριασμούς υπόπτων.