Συγκλονίζει ο θάνατος του βρέφους στη Βέροια, με την 29χρονη μητέρα του να κατηγορείται ότι πέταξε το 11 μηνών κοριτσάκι της στο φράγμα του Αλιάκμονα, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η γυναίκα αντιμετώπιζε χρόνια ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευθεί επανειλημμένως.

Η 29χρονη μεγάλωνε το μωρό με τους γονείς της στο χωριό Σταυρός της Ημαθίας. Πήρε τη μικρή το μεσημέρι και έφυγε από το σπίτι αναφέροντας ότι πάει σε ρεβεγιόν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πέταξε το μωρό στο φράγμα του ποταμού το απόγευμα της ίδιας ημέρας, από εκεί κάλεσε ταξί που τν μετέφερε στο κέντρο της Βέροιας. Διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο αλλάζοντας χρόνο και την επόμενη μέρα, εμφανίστηκε στο πατρικό της.

Η μητέρα και ο παππούς της 29χρονης, ήταν εκείνοι που ειδοποίησαν την αστυνομία μετά από επανειλημμένες ερωτήσεις που έθεταν στην 28χρονη για το που βρίσκεται το κοριτσάκι, χωρίς να παίρνουν σαφείς απαντήσεις. Το μόνο που τους έλεγε συνεχώς ήταν ότι το παιδί ήταν καλά.

Το μεσημέρι της Κυριακής η 29χρονη συνελήφθη και ύστερα από πιέσεις των αστυνομικών της ασφάλειας Βέροιας ομολόγησε ότι έχει αφήσει το παιδί της στο ποτάμι.

Στη 1 και μισή τα ξημερώματα αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ αντίκρισαν κάτι σοκαριστικό: Tο βρέφος να επιπλέει στην όχθη της τεχνητής λίμνης με το άψυχο κορμάκι του να φέρει τραύματα.

Το 11 μηνών κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος που προήλθε από πνιγμό, ενώ ζώα είχαν δαγκώσει το κορμάκι του μετά το θάνατό του.

Οι δαγκωματιές που εντοπίστηκαν στο σώμα του βρέφους πιστεύεται ότι προκλήθηκαν μέσα στο νερό, με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open να επικαλείται ιατρικές πηγές που αναφέρουν ότι ίσως να έγιναν από καβουράκια ή ψάρια.

Σε βάρος της 29χρονης, η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί το πρωί της Τετάρτης. Μέχρι τότε, κρατείται στο ΑΤ Βέροιας.

«Δεν σκότωσα το παιδί μου, μου είπαν ότι κατέληξε. Δε ξέρω τι έγινε»

Η μητέρα αν και αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή είναι αντιμέτωπη με την βαριά κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

«Δεν σκότωσα το παιδί μου, μου είπαν ότι κατέληξε. Δε ξέρω τι έγινε» φέρεται να δήλωσε.

Στο μεταξύ, το Open δημοσίευσε εικόνες από κάμερα ασφαλείας. Είναι λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα, ο οδηγός του ταξί φαίνεται να φεύγει από το φράγμα του Αλιάκμονα αφού έχει παραλάβει την 29χρονη για να την κατευθύνει στην περιοχή του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στη Βέροια, όπως του ζήτησε.

Ο οδηγός του ταξί στην κατάθεσή του ανέφερε ότι σε όλη τη διαδρομή δεν είπε κουβέντα.

Συγκλονισμένος ο πατέρας του μωρού

Ο πατέρας, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, πήγε στο σπίτι της 28χρονης πρώην συντρόφου του, την προπαραμονή των Χριστουγέννων όπου είδε για τελευταία φορά το παιδί του.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να ανέφερε ο πατέρας, εκείνη τη μέρα ζήτησε γι’ άλλη μια φορά από την πρώην σύντροφό του, να αναγνωρίσει το παιδί τους.

Λίγες ώρες μετά την τραγωδία, ο πατέρας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και σημείωσε πως: «Δεν συναινούσε να αναγνωρίσω το παιδί. Μου έλεγε πως θα μου πει εκείνη το πότε. Τώρα, τελευταία φορά που πήγα, γι’ αυτό τον σκοπό, γι’ αυτό το λόγο, δηλαδή να πω για την αναγνώριση στο παιδί, μου είπε φύγε και έφυγα. Έκανα τα πάντα, τα αδύνατα δυνατά να κάνω την αναγνώριση του παιδιού με αποτέλεσμα ένα τοίχο μπροστά και έγινε αυτό το μοιραίο που έγινε».

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε πως δεν είχε περάσει από το μυαλό του πως η πρώην σύντροφός του θα μπορούσε να κάνει κακό στο παιδί τους.

«Πήρα μια απόφαση να κινηθώ δικαστικά. Δεν της το είπα. Ενημερώθηκα χθες το βράδυ από την ασφάλεια» είπε ο πατέρας στο Mega.