Συγκλονισμένος είναι ο πατέρας του 11 μηνών βρέφους που βρήκε ασφυχτικό θάνατο στα νερά του Αλιάκμονα όπου φέρεται να το πέταξε η μητέρα του. Ο πατέρας, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, πήγε στο σπίτι της 28χρονης πρώην συντρόφου του, την προπαραμονή των Χριστουγέννων όπου είδε για τελευταία φορά το παιδί του.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να ανέφερε ο πατέρας, εκείνη τη μέρα ζήτησε γι’ άλλη μια φορά από την πρώην σύντροφό του, να αναγνωρίσει το παιδί τους.

Λίγες ώρες μετά την τραγωδία, ο πατέρας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και σημείωσε πως: «Δεν συναινούσε να αναγνωρίσω το παιδί. Μου έλεγε πως θα μου πει εκείνη το πότε. Τώρα, τελευταία φορά που πήγα, γι’ αυτό τον σκοπό, γι’ αυτό το λόγο, δηλαδή να πω για την αναγνώριση στο παιδί, μου είπε φύγε και έφυγα. Έκανα τα πάντα, τα αδύνατα δυνατά να κάνω την αναγνώριση του παιδιού με αποτέλεσμα ένα τοίχο μπροστά και έγινε αυτό το μοιραίο που έγινε».

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε πως δεν είχε περάσει από το μυαλό του πως η πρώην σύντροφός του θα μπορούσε να κάνει κακό στο παιδί τους.

«Πήρα μια απόφαση να κινηθώ δικαστικά. Δεν της το είπα. Ενημερώθηκα χθες το βράδυ από την ασφάλεια» είπε ο πατέρας στο Mega.

Συνεχείς οι αντιφάσεις της μητέρας

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης ανάκρισής της, η 28χρονη μητέρα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις και άλλαζε τα λεγόμενά της. Αρχικά, φέρεται να υποστήριξε πως «Πήγα το μωρό στην προβλήτα του φράγματος του Αλιάκμονα για να παίξει. Κάποια στιγμή, γλίστρησε μόνο του και έπεσε στο νερό. Εγώ δεν ήξερα κολύμπι και δεν βούτηξα. Το άφησα εκεί και έφυγα».

Σε επόμενη ερώτηση που της έκαναν οι αστυνομικοί, η μητέρα φέρεται να απάντησε: «Οι δικοί μου δεν ήθελαν το μωρό επειδή ήταν εκτός γάμου. Δεν το αγαπούσε κανείς».

Τελέστηκε μυστικά η κηδεία του βρέφους

Λίγο μετά στις 15:30, το μεσημέρι της Δευτέρας, τελέστηκε μυστικά η κηδεία του μωρού που βρέθηκε πνιγμένο σε όχθη του Αλιάκμονα, με τη μητέρα του να κατηγορείται για τον θάνατό του. Στην κηδεία σύμφωνα με το Star, βρέθηκαν η μητέρα της 29χρονης, αλλά και ο παππούς της που είχαν αναλάβει την φροντίδα του, καθώς και δύο ακόμη συγγενείς.

Από την κηδεία απουσίαζε ο πατέρας, ο οποίος είπε στην ανταποκρίτρια του Star ότι δεν ειδοποιήθηκε από την οικογένεια, αλλά από άνθρωπο που βρισκόταν στο κοιμητήριο.