Νέο «ραντεβού» με την 35η ανακρίτρια θα έχει η Ρούλα Πισπιρίγκου στις 16 Νοεμβρίου προκειμένου να απολογηθεί κατηγορούμενη για τις δολοφονίες των δυο μικρότερων παιδιών της, Ίριδα και Μαλένα.

Η 33χρονη, η οποία κρατείται προσωρινά στις φυλακές Κορυδαλλού, οδηγήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο ανακριτικό γραφείο και όπως αναμενόταν ζήτησε και έλαβε πολυήμερη προθεσμία προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας και να προετοιμάσει την υπεράσπιση της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή την οποία αντιμετωπίζει καθώς σύμφωνα με τις αρχές ευθύνεται για το θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας στις 13 Απριλίου 2019 αλλά και της μόλις έξι μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021. Ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας, μάλιστα, κάνει λόγο για «έκθεση ιδεών» αναφερόμενος στο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα που θεωρείται κομβικής σημασίας για την κατηγορία. Πάντως, θεωρείται θέμα χρόνου ο προσδιορισμός της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση θανάτου της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας τον Ιανουάριο του 2022 με τη χορήγηση της φαρμακευτικής ουσίας «κεταμίνη» στο νοσοκομείο Παίδων καθώς και την απόπειρα δολοφονίας τον Απρίλιο του 2021 στο νοσοκομείο Καραμανδάνειο της Πάτρας.

Ήδη, το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο έχει παραπέμψει την κατηγορούμενη για να δικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.