Πυρετωδώς εργάζονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να «σπάσουν» κωδικούς, να αποκτήσουν πρόσβαση σε διαδικτυακούς λογαριασμούς, να ανακτήσουν αρχεία και να ταυτοποιήσουν όλους όσους βίασαν ή εκδήλωσαν πρόθεση να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες διαθέσεις τους στη 12χρονη από τον Κολωνό.

Εκτός από τα κινητά τηλέφωνα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των δύο προφυλακισθέντων, Ηλία Μίχο και Ιωάννη Σοφιανίδη, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται ακόμα το κινητό τηλέφωνο του κοριτσιού που έχει δώσει πλήθος στο στοιχείων στους αστυνομικών, καθώς επίσης το κινητό τηλέφωνο και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής που ανήκαν στην 37χρονη μητέρα της 12χρονης. Στην ΕΛ.ΑΣ. είναι σίγουροι ότι έχει επιχειρήσει να «εξαφανίσει» αρχεία, συνομιλίες και γενικότερα στοιχεία που θα μπορούσαν να την «κάψουν», ωστόσο, υπάρχει η πεποίθηση ότι αυτά μπορούν να ανακτηθούν (σ.σ. όπως είχε γίνει και στην περίπτωση της Ρούλας Πισπιρίγκου).

Με την ολοκλήρωση των ερευνών θα συνταχθούν εκθέσεις οι οποίες θα διαβιβαστούν στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και στην 33η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση. Οι εκθέσεις αυτές θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στη δικονομική διαδικασία και ενδεχομένως να ανοίξουν τον δρόμο για νέες συλλήψεις, ενώ παράλληλα θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη δικογραφία.