«Μετανιώνω, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Με απατούσε κι έχασα τον έλεγχο». Με αυτά τα λόγια, ο 49χρονος οικοδόμος από την Αλβανία, επιχείρησε να δικαιολογήσει την αποτρόπαια πράξη του στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ζακύνθου που τον συνέλαβαν λίγο μετά τις 10:00 το πρωί στην περιοχή Μαραθιάς.

Ο λόγος για τον καθ’ ομολογίαν δράστης της άγριας δολοφονίας της 40χρονης συζύγου του, με την οποία ζούσε σε συγκρότημα κατοικιών στην περιοχή Τσιλιβί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 49χρονος φέρεται να είπε προανακριτικά ότι «τον τελευταίο καιρό είχα μάθει πως με απατούσε. Γι’ αυτό το λόγο ήμουν βίαιος απέναντι της. Το βράδυ μετά το περιστατικό έκατσα στο βουνό στη Μπόχαλη. Δεν είχα καταλάβει ότι τη σκότωσα. Μετανιώνω, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Με απατούσε κι έχασα τον έλεγχο».

Βρήκαν την γυναίκα μέσα σε λίμνη αίματος

Ο γυναικοκτόνος της Ζακύνθου

Ισχυρισμοί που αναμένεται να επαναλάβει κι ενώπιον του ανακριτή, ο οποίος έχει ήδη ενημερωθεί για το παρελθόν ενδοοικογενειακής βίας του οικοδόμου από την Αλβανία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αστυνομικοί –μετά από κλήση γειτόνων- που έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας, εντόπισαν την 40χρονη γυναίκα μέσα σε λίμνη αίματος και δίπλα της το κουζινομάχαιρο που χρησιμοποίησε ο σύζυγος της για της κόψει το νήμα της ζωής.

Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ζακύνθου, έχοντας ασθενείς ζωτικές ενδείξεις, ωστόσο μετά από λίγη ώρα εξέπνευσε καθώς είχε χάσει πάρα πολύ αίμα. Επίσης, οι γιατροί, εντόπισαν στο κορμί της μώλωπες και εκδορές και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η 40χρονη να πάλεψε για τη ζωή της, χωρίς όμως να μπορεί να αντισταθεί στη σωματική δύναμη του 49χρονου.

Να θυμίσουμε ότι σχεδόν μιάμιση ώρα πριν το μοιραίο, η γυναίκα είχε πάει στο Αστυνομικό Τμήμα και είχε υποβάλει μήνυση για νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας από τον σύζυγο της.

Όταν ο αξιωματικός υπηρεσίας τη ρώτησε που βρίσκεται ο 49χρονος, η 40χρονη απάντησε ότι δεν γνωρίζει. Γυρίζοντας όμως σπίτι της και συνομιλώντας με μία γειτόνισσα της, ο μετέπειτα συζυγοκτόνος εμφανίστηκε και της επιτέθηκε με τραγική κατάληξη. Στη συνέχεια και για περίπου 10 ώρες κρύφτηκε και επιχείρησε να διαφύγει της σύλληψης…