Στα χέρια των αξιωματικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που ερευνούν την πολύκροτη υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα, βρίσκεται το 17 σελίδες υπόμνημα στο οποίο η Ρούλα Πισπιρίγκου δίνει εξηγήσεις για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Όθων Παπαδόπουλο που πέρασε όλη την ημέρα μαζί της στις φυλακές Κορυδαλλού ετοιμάζοντας το έγγραφο, η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται την τέλεση της πράξης.

Επίσης η 33χρονη επαναλαμβάνει ότι ποτέ και για κανέναν λόγο δεν θα μπορούσε να στραφεί ενάντια στα ίδια της τα παιδιά και διατυπώνει «με λύπη», πως αν και τα μεγάλωσε «με φροντίδα και προσοχή, δεν μπόρεσε να τα δει να μεγαλώνουν».

Ρούλα Πισπιριγκου και Τζωρτζίνα

Εξιστορεί όλα τα γεγονότα και αρνείται τις κατηγορίες

Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, της 9χρονης Τζωρτζίνας και ύποπτη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, κάνει μια αναλυτική εξιστόρηση των γεγονότων μιας μεγάλης περιόδου από τον γάμο της με τον Μάνο Δασκαλάκη, τις «επιθυμητές» – όπως λέει – εγκυμοσύνες της και εξιστορεί όλα τα γεγονότα της οικογενειακής τραγωδίας μέχρι τις 29 Ιανουαρίου του 2022 και τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών, όπως μεταδίδει το Mega θα κρίνουν αν οι εξηγήσεις της, μέσω του υπομνήματος, καλύπτουν τα ερωτήματά τους και θα αποφασίσουν εάν θα ζητήσουν συμπληρωματικές απαντήσεις ή αν θα στείλουν την ανωμοτί κατάθεση της 33χρονης στη Δικαιοσύνη, που θα έχει και τον τελευταίο λόγο για το εάν θα ασκήσει σε βάρος της νέες διώξεις.

Η μητέρα των τριών κοριτσιών επιμένει ότι είναι αθώα και για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της – της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

Οι πληροφορίες επισημαίνουν πως η Ρούλα Πισπιρίγκου, στο υπόμνημά της, αναφέρεται και στις κακώσεις που εντόπισαν οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας στα πρόσωπα των παιδιών.

Σύμφωνα με την ίδια, οι κακώσεις αυτές προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια των προσπαθειών ανάνηψης τόσο στην Μαλένα, όσο και στην Ίριδα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, μάλιστα, φαίνεται πως στηρίζει τον ισχυρισμό της με εκθέσεις ειδικών.

Ο Μάνος Δασκαλάκη μήνυσε τον γιατρό της Τζωρτζίνας

Ρούλα Πισπιρίγκου - Μάνος Δασκαλάκης

Ο πατέρας των νεκρών παιδιών Μάνος Δασκαλάκης βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (13/7) ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και υπέβαλε μηνύσεις κατά προσώπων, τηλεοπτικών ή διαδικτυακών εκπομπών, για τα αδικήματα της δημόσιας εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης εις βάρος του.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των δικηγόρων του, τα εν λόγω πρόσωπα αυτά θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης και ανάλογη αντιμετώπιση θα έχουν και άλλοι που ήδη έχουν προβεί σε ανάλογες δηλώσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η μήνυση στρέφεται κατά του διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου στο Ρίο, Ανδρέα Ηλιάδη, και κατά άλλων δύο προσώπων που δεν έχουν γίνει γνωστά.