Το πόρισμα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας «δείχνουν» εγκληματική ενέργεια, με ένα νέο σημείο της ιατροδικαστικής έκθεσης να έρχεται στο «φως» και περιγράφει πως προκλήθηκε η ασφυξία στα δύο παιδιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega στο τελικό σημείο του πορίσματος των ιατριδικαστών αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Με βάση τα δεδομένα της κλασσικής ιατροδικαστικής έρευνας και τυπική μεθοδολογική προσέγγιση για αιφνίδιους θανάτους καταλήγουμε με επιστημονική ασφάλεια στην κατάδειξη ότι ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας Δασκαλάκη υπήρξε δια αποφράξεως των εξωστομίων των αεροφόρων οδών. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία της ισχυρής πίεσης των εξωστομίων των αεροφόρων οδών».

Αυτό σημαίνει, όπως εξήγησε και η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων Ράνια Τζίμα, ότι κάποιος ή κάποια πίεσε με μεγάλη δύναμη το στόμα και τη μύτη των δύο παιδιών.

Μάλιστα, το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι ιατροδικαστές επικαλούνται τουλάχιστον 10 λόγους για να στηρίξουν τη θέση τους ότι ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας προήλθαν από ασφυξία.

Οι ασφυκτικές κηλίδες σε ζωτικά όργανα, αλλά και η κάκωση στο στοματικό βλενογόννο είναι δύο από αυτά τα 10 σημεία που έχουν καταγράψει οι ιατροδικαστές στο πόρισμά τους.

Ανήσυχη η Ρούλα Πισπιρίγκου – «Δεν έχω καμία εμπλοκή με τους θανάτους»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου

«Έκπληξη και έντονη ανησυχία, είναι η αντίδρασή της. Λέει από την πρώτη στιγμή πως δεν θα μπορούσε να στραφεί έναντι στα παιδιά της», ανέφερε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος.

Σύμφωνα με το STAR η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να είπε επίσης: «δεν έχω καμία εμπλοκή με τον θάνατο των παιδιών μου, αρνούμαι κάθε υπόνοια, υποψία και κατηγορία. Έχω χάσει τα παιδιά μου και έχω στερηθεί την προσωπική μου ελευθερία ευρισκόμενη στη φυλακή».

Πάντως, η πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη δεν έχει πάρει ακόμη κάποια θέση για το πόρισμα των ιατροδικαστών. Η πλευρά του πατέρα των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα αναμένει να πάρει στα χέρια του ολόκληρο και στη συνέχεια – αφού δοθεί στους τεχνικούς συμβούλους – να μιλήσει για τα συμπεράσματα που κάνουν λόγο περί εγκληματικής ενέργειας.