Ενώπιον του δικαστηρίου θα βρεθεί σήμερα, Τετάρτη (1/6) ο σύζυγος της 29χρονης από την Αλεξανδρούπολη ο οποίος την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου. Η Τζεβριέ η οποία ήταν μητέρα τριών παιδιών είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο τον Δεκέμβριο του 2021 με ρήξη σπλήνας και ήπατος και μετά από τέσσερα χειρουργεία πέθανε.

Ο 30χρονος σύζυγος της Τζεβριέ κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η πολιτική αγωγή θα καλέσει ως μάρτυρες υπεράσπισης της κατηγορίας δύο γιατρούς που εξέτασαν την Τζεβριέ, αλλά δεν είχαν κληθεί στο στάδιο της κυρίας ανάκρισης.

«Καλούμε να καταθέσει ο γιατρός που την χειρούργησε αλλά και ο γιατρός που συνέταξε την ιατροδικαστική έκθεση»

«Η ανάκριση για την υπόθεση κράτησε λίγο και κατά την πολιτική αγωγή δεν προσέφερε όλες τις μαρτυρικές καταθέσεις που επιθυμούσαμε. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί το αποδεικτικό υλικό με μάρτυρες κατηγορίες που δεν κλήθηκαν στην κύρια ανάκριση. Για αυτό καλούμε να καταθέσει ο γιατρός που την χειρούργησε αλλά και ο γιατρός που συνέταξε την ιατροδικαστική έκθεση» επεσήμανε μιλώντας στο makthes.gr η δικηγόρος της οικογένειας της Τζεβριέ, Ανθούλα Ανάσογλου.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το πρωί της 5ης Δεκεμβρίου του 2021 κατά τη διάρκεια ενός άγριου καβγά που ο κατηγορούμενος χτύπησε θανάσιμα την 29χρονη, προκαλώντας ρήξη ύπατος.

Η νεαρή νοσηλεύτηκε για τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και αφού υποβλήθηκε σε τέσσερα χειρουργεία στις 9/12/2021 και ώρα 20:50 άφησε την τελευταία της πνοή.

Κατά τη νοσηλεία της η 29χρονη είχε διαγνωστεί και θετική στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το σχετικό βούλευμα, ως αιτία θανάτου καταγράφτηκε η τραυματική ρήξη ήπατος, η μεθαιμορραγική καταπληξία και η οξεία ηπατική ανεπάρκεια.

Ο 30χρονος μετά τον ξυλοδαρμό βγήκε στην αυλή και ήπιε καφέ

Αμέσως μετά τον άγριο ξυλοδαρμό ο 30χρονος συμπεριφέρθηκε σαν να μην συνέβη τίποτα. Όπως είπε στην ομολογία του βγήκε στην αυλή και έκανε καφέ για να συνέλθει.

«Ο κατηγορούμενος καθ’ όλη τη διάρκεια του έγγαμου βίου επιδείκνυε βίαιη συμπεριφορά απέναντι στη σύζυγό του γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται εκ του περιεχομένου των ενόρκων καταθέσεων και αφενός του πατρός της 29χρονης» αναφέρεται στο βούλευμα που παραπέμπεται σε δίκη. Ωστόσο και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι κατά τη διάρκεια των 11 ετών που ήταν μαζί χτυπούσε την 29χρονη για ασήμαντους λόγους.

«Είχα χτυπήσει τη σύζυγό μου δυο τρεις φορές στο παρελθόν αλλά όχι πολύ. Την είχα χτυπήσει γιατί δεν είχα καθαρά ρούχα, είχε αργήσει να έχει έτοιμο το φαγητό, το πολύ να της έδωσα ένα χαστούκι σε αυτές τις περιπτώσεις. Μαλώναμε περίπου δυο φορές την εβδομάδα» είχε πει ο κατηγορούμενος επίσης στην απολογία του.

Ο πατέρας της άτυχης νεαρής επεσήμανε πως το ΕΚΑΒ ενημερώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση. «Γιατί δεν κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο, γιατί την άφησε να πεθάνει;» διερωτήθηκε φωνάζοντας ο πατέρας.