Κατατέθηκε το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη για την υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα, στο οποίο αναφέρεται ότι η Τζωρτζίνα πέθανε από χορήγηση θανατηφόρας δόσης κεταμίνης. Τώρα η ανακρίτρια θα αποφασίσει αν θα κάνει αποδεκτή την πρόταση του κ. Μπουζιάνη για δεύτερη εκταφή της Τζωρτζίνας. Στόχος να πάρουν μαλλιά από το κορίτσι και να διαπιστωθεί αν της είχε χορηγηθεί ξανά η ουσία, σε βάθος χρόνου 12 μηνών από το θάνατό της.

Όπως αναφέρει το πόρισμα του κ. Μπουζιάνη, η ποσότητα κεταμίνης που χορηγήθηκε στην 9χρονη ήταν 6,5 μικρογραμμάρια ανά ml, όταν σε 114 προγενέστερους θανάτους από την ίδια ουσία ο μέσος όρος ήταν 2,4 μικρογραμμάρια ανά ml.

Ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης εκτίμησε ότι η Τζωρτζίνα πέθανε το πολύ μέσα σε ένα 20λεπτο, όταν μέσα στο μονόκλινο δωμάτιο βρισκόταν μόνο η μητέρα της σύμφωνα με το Mega.

Κατέρριψε έτσι τον βασικό ισχυρισμό της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου ότι η κεταμίνη δόθηκε στην Τζωρτζίνα αργότερα, κατά τη διάρκεια της ανάνηψης από τους γιατρούς. «Εάν η κεταμίνη χορηγηθεί ταχέως ενδοφλεβίως, η ουσία μπορεί να προκαλέσει άπνοια, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί οδηγεί σε αναπνευστική και καρδιακή ανακοπή», αναφέρεται στο πόρισμα.

Την ίδια ώρα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι καταθέσεις της Αγγελικής Τσιόλα και της Χριστίνας Τσιόλα, οι οποίες είχαν συντάξει τις ιατροδικαστικές εκθέσεις για τα δύο άλλα παιδιά της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας, οι θάνατοι των οποίων αναμένεται να διερευνηθούν ξανά.