Ο παραιτηθείς αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αβαρλής, σημειώνει μέσω της συνηγόρου του για την υπόθεση με το φακελάκι, ότι πρόκειται για την είσπραξη νόμιμης αμοιβής και πως δεν διαπράχθηκε καμία παρανομία.

«Δεν είχαμε καμία πρόθεση χρηματισμού», φαίνεται να είναι η υπερασπιστική του γραμμή του αντιδημάρχου κ.Αβαρλή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο σημείωσε ότι θα την αναπτύξει και ενώπιον του Ειδικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκε για απολογία το προσεχές Σάββατο.

Επίσης, την ίδια μέρα θα απολογηθεί και η κατηγορούμενη εφοριακός που υπηρετεί σε ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης και συνελήφθη για την ίδια υπόθεση, ύστερα από επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Σημειώνεται, ότι σε βάρος τους ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και εκβίαση. Το ποσό, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που φέρονται να εισέπραξαν οι κατηγορούμενοι είναι 1000 ευρώ, αλλά, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, φαίνεται πως είχαν αξιώσει περισσότερα χρήματα προκειμένου να «κλείσουν» φορολογική υπόθεση για λογαριασμό του καταγγέλλοντος φαρμακοποιού.

Μάλιστα, όλοι παραμένουν υπό κράτηση μέχρι να απολογηθούν, ενώ ερευνάται από τις Αρχές τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες υποθέσεις χρηματισμού.