Σοκ έχει προκαλέσει το τροχαίο στην Μονεμβασιά, όταν το βράδυ του Σαββάτου ο 52χρονος παρέσυρε για τουλάχιστον 200 μέτρα δύο ηλικιωμένους επιβάτες μηχανής και τους σκότωσε. Για την υπόθεση μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος δήλωσε ότι είναι φανερό ότι υπήρχε ανθρωποκτόνος πρόθεση.

«Αυτό φαίνεται από το ότι επανήλθε για να αποτελειώσει τον ηλικιωμένο. Είναι διαυγές και σαφέστατο ότι τους εμβόλισε ηθελημένα. Ο δράστης δεν έχει μιλήσει καθόλου, είναι σχεδόν κατατονικός. Δεν απαντά σε ερωτήσεις των συναδέλφων. Καταδεικνύεται αυτή την στιγμή ότι δεν τους γνώριζε καν, γιατί προέβη σε αυτή την αποτρόπαια πράξη», δήλωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματικού, ο δράστης παρέμεινε το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα του Ευρώτα. Ήταν σχετικά ήρεμος και δεν δημιούργησε εντάσεις. Την Τετάρτη θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, όπου και θα απολογηθεί.

«Στυγερό έγκλημα» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας ενός εκ των θυμάτων

Για ένα φονικό περιστατικό έκανε λόγο Χρήστος Πλειώτας, ο δικηγόρος της οικογένειας του ενός εκ των δύο θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους κατά το τραγικό συμβάν στην Μονεμβασιά. Πρόκειται για «στυγερό έγκλημα, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κι ενώ ο δράστης βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Είμαι πεπεισμένος από άμεση και αξιοπιστότατη πληροφόρηση όσων πήγαν να καταθέσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα».

Ο κ. Πλειώτας τόνισε ότι το θύμα που εκπροσωπεί (ο συνοδηγός της μηχανής που επέβαιναν οι δύο ηλικιωμένοι) μετά την πρώτη σύγκρουση έφερε ένα μικρό κάταγμα στο πόδι και είχε πλήρως τις αισθήσεις του

«Ο δράστης χτύπησε τα δυο άτομα, και δεν στάθμευσε στο σημείο. Αφού εκτόπισε τον οδηγό, διένυσε 300 μέτρα επέστρεψε και διαπέρασε τον εντολέα μου. Όλα αυτά έγιναν συνειδητά», δήλωσε.

Μάλιστα τόνισε ότι σύμφωνα με μια μαρτυρία κατά την καταδίωξή του από το περιπολικό, ο δράστης απομακρύνθηκε για λίγο ώστε να τον χάσουν οι αστυνομικοί και μετά πέρασε πάλι από πάνω το θύμα.