Σοκαρισμένη εξακολουθεί να είναι η τοπική κοινωνία της Μονεμβασιάς μετά το τρομαχτικό περιστατικό που συνέβη το περασμένο Σάββατο το βράδυ με έναν 52χρονο κάτοικο της περιοχής να παρασέρνει με το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια να σκοτώνει δύο συμπολίτες του. O δράστης μεταφέρθηκε σήμερα Δευτέρα 9/5/ 2022 στις 08:30 στον εισαγγελέα Σπάρτης.

Μιλώντας στο Newsbeast ο αντιδήμαρχος Μονεμβασιάς Σταύρος Χρηστάκος περιέγραψε τις δραματικές εκείνες στιγμές: «Το Σάββατο το βράδυ η πόλη ήταν γεμάτη με κόσμο που είχε βγει τη βόλτα του. Στις 09:45, ο 52χρονος μπήκε σε έξαλλη κατάσταση ανάποδα και μεγάλη ταχύτητα σε έναν κεντρικό δρόμο και έπεσε με φόρα πάνω σε ένα παπάκι στο οποίο επέβαιναν δύο 77χρονοι φίλοι. Ο ένας κατάφερε και πετάχτηκε στην άκρη του δρόμου. Ο άλλος βρέθηκε κάτω από το σασί και άρχισε να φωνάζει. Τελικά απεγκλωβίστηκε και ενώ ήταν αιμόφυρτος άρχισαν να του δίνουν τις πρώτες βοήθειες. Δεν περνούν 3-4 λεπτά και ο δράστης ξαναεμφανίζεται και παρασέρνει αυτή τη φορά τον άλλο, για 150 μέτρα. Αυτόν τον μετέτρεψε σε άμορφη μάζα, τον… άλεσε.

Προσπάθησε να επιστρέψει και τρίτη φορά. Ήδη από την πρώτη φορά που έπεσε πάνω στους ανθρώπους, οι παρευρισκόμενοι του φώναζαν του χτύπαγαν τα τζάμια του αυτοκινήτου του, του έλεγαν “σταμάτα, σταμάτα”. Και την δεύτερη φορά τα ίδια, του φώναζαν όλοι. Ήταν απίστευτη η αγριότητα του συμβάντος. Τελικά την πλήρωσαν δύο φίλοι που είχαν πάει απλώς τη βόλτα τους στο καφενείο, δύο πολύ αγαπητοί συμπολίτες μας. Δύο φιλήσυχοι άνθρωποι, ο ένας είχε παιδιά και εγγόνια και ο άλλος μια κόρη που μένει στην Αθήνα. Έπρεπε να γίνει μεγάλη προσπάθεια και αυτοθυσία για να τον πιάσουν. Έπρεπε να πετάξουν στη μέση του δρόμου ένα περιπολικό της αστυνομίας αλλά και ενός ιδιώτη για να τον φρενάρουν».

«Αν είχε επιλέξει τον άλλο δρόμο από κάτω με τα καφενεία θα έπεφτε πάνω σε πολύ κόσμο με παιδιά να παίζουν στο δρόμο. Από τύχη δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε στη θέση τους που είχε βγει το Σάββατο το βράδυ βόλτα στη Μονεμβασιά. Πρόκειται για καταστάσεις που δεν μπορούν να προβλεφθούν, δεν μπορείς να κάνεις κάτι, μιλάμε για ασύλληπτα πράγματα».

Άκακος και φιλήσυχος ο 52 χρόνος

Ο κος Χρηστάκος μίλησε και για το προφίλ του 52χρονου στην κοινωνία. «Είναι αγρότης και η οικογένεια του έχει μια επιχείρηση με ενοικιαζόμενα δωμάτια τα οποία τα δουλεύει η αδερφή του. Εκεί έμενε αυτός, δίπλα από τα ενοικιαζόμενα. Μέχρι να γίνει αυτό το ανήκουστο περιστατικό ο άνθρωπος αυτός εμφανιζόταν πάντα συνεσταλμένος, άκακος. Δεν είχε εμπλακεί ποτέ του σε μια δημόσια διαμάχη, δεν είχε ακουστεί ποτέ. Δεν ήταν και πολύ κοινωνικός, είχε όμως 3- 4 ανθρώπους που μίλαγε όταν πήγαινε στο καφενείο. Τον ξέρω και τον ίδιο και τα θύματα του. Δεν είχε κανέναν προηγούμενο μαζί τους και ότι έπεσε επάνω τους ήταν σκέτη σύμπτωση. Η μητέρα του, ο πατέρας του, η αδερφή του είναι εν ζωή. Δεν έχουν κάνει ακόμα κάποιο σχόλιο παρ’ ο, τι τα κανάλια έχουν στρατοπεδεύσει έξω από το σπίτι τους».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το MEGA, όταν τελικά οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη εκείνος φέρεται να είπε: «Δεν έγινε και τίποτα! Δεν κατάλαβα τίποτα, δεν τους είδα».

Ο δράστης επικοινώνησε στη συνέχεια με τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια o οποίος τον επισκέφτηκε χθες βράδυ στο Α.Τ της Μονεμβασιάς όπου κρατούνταν. Ανάμεσα σε άλλα, ο κος Κούγιας δήλωσε στους δημοσιογράφους και το εξής: «υπάρχει κάποιο ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων στην οικογένεια, η μητέρα του είναι χρόνια διπολική».