Σοκ έχει προκαλέσει το φονικό δύο ανδρών στη Μονεμβασιά από έναν 52χρονο, ο οποίος σε κατάσταση αμόκ παρέσυρε με το αυτοκίνητό του ένα μηχανάκι με δύο 77χρονους και επέστρεψε στο σημείο που τους είχε χτυπήσει για να τους αποτελειώσει. Σήμερα ο δράστης αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ο 52χρονος, αφού χτύπησε το μηχανάκι, παρέσυρε τον πρώτο 77χρονο και τον έσυρε για αρκετά μέτρα στην άσφαλτο. Ο δεύτερος άνδρας ήταν χτυπημένος στην άσφαλτο, έχοντας χτυπήματα στο κεφάλι και σπασμένο πόδι και ο δράστης επέστρεψε στο σημείο και τον αποτελείωσε, παρασέρνοντας και τον ίδιο. Σύμφωνα με το Mega το αλκοτέστ δεν έδειξε ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του.

Την τρελή πορεία του δράστη φαίνεται ότι έκοψε το περιπολικό της Αστυνομίας, το οποίο ο δράστης προσπάθησε να εμβολίσει. Οι αστυνομικοί έριξαν το περιπολικό πάνω στο αυτοκίνητο του 52χρονου για να σταματήσουν τη μανία του. Τα κίνητρα της αιματηρής επίθεσης παραμένουν άγνωστα.

«Δεν έγινε και τίποτα. Δεν τους είδα. Δεν κατάλαβα τι έγινε», φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια του 52χρονου για τους δύο άνδρες σύμφωνα με το pelop.gr.

Η κατάθεση του φίλου του

Αστυνομικοί επισημαίνουν ότι δεν είχε απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις αρχές, ήταν ένας φιλήσυχος αγρότης που είχε και ενοικιαζόμενα δωμάτια, κι έμενε με τη μητέρα του και την αδελφή του. «Ήταν σαν να έπαθε κάτι ξαφνικά ή υπήρχε κάτι ψυχολογικό που δεν είχε διαγνωστεί μέχρι σήμερα», τόνισαν μάρτυρες, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ και πρόσθεσαν ότι δεν είναι καν σε θέση να περιγράψει στους αστυνομικούς τι είχε συμβεί το προηγούμενο βράδυ. «Είναι σαν να βρίσκεται στον κόσμο του», δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Όπως κατέθεσε στις αρχές ένας φίλος του, 1-1,5 ώρα πριν το τραγικό συμβάν ήταν μαζί, κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και γι΄αυτό τον λόγο τον πήγε στο σπίτι του. Στη συνέχεια μόνος του πήρε το αυτοκίνητο, πήγε σε μια ταβέρνα της περιοχής, όπου κι εκεί φέρεται να είχε μια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Όπως περιγράφουν, πήγαινε πάνω από τα τραπέζια των πελατών και κοιτούσε τα πιάτα τους, πήγαινε έξω, άναβε τσιγάρο και στη συνέχεια έμπαινε πάλι μέσα, ενώ κάθισε σε ένα τραπέζι και όταν τον είδε ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, δεν τον σέρβιρε και του είπε να πάει στο σπίτι του να ξεκουραστεί.

«Πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα»

«Ξαφνικά και χωρίς να φταίνε δύο άνθρωποι έφυγαν από αυτό τον κόσμο, βασανιστικά και άδικα. Λογικά ένας παλαβός τους χτύπησε από πίσω. Το κακό έγινε. Αυτό είναι το άσχημο. Εκείνη την ώρα εργαζόμουν στην περιοχή, ντελίβερι σε σουβλατζίδικο, και είδα το σκηνικό μπροστά μου. Είδα τον πατέρα μου πέντε λεπτά πριν γίνει και τον είδα και πέντε λεπτά αργότερα, όταν ήταν αιμόφυρτος στον δρόμο. Τον παρέσυρε, σχεδόν, για 300 μέτρα και μετά γύρισε και παρέσυρε και τον άλλο εκλιπών» είπε ο γιος του ενός θύματος στον ΣΚΑΪ.

«Ήταν σε κατάσταση αμόκ και πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα και σπινιάροντας», σημείωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Μονεμβασιάς, Σταύρος Χρηστάκος, εξηγώντας ότι ο οδηγός φέρεται να κατέφυγε στο παρκινγκ εστιατορίου από όπου και τον έδιωξαν όταν είδαν το όχημά του γεμάτο με αίματα.

Ο αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε ότι ο οδηγός και τα θύματα είναι πιθανό να γνωρίζονταν, καθώς μιλάμε για μία περιοχή 1.000 ατόμων, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει πληροφορίες για διαφορές των τριών ανδρών.

Τι έγινε με τον Αλέξη Κούγια

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Mega ο 52χρονος κάλεσε από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων τον Αλέξη Κούγια για να τον υπερασπιστεί. Όπως είπε ο γνωστός ποινικολόγος όταν πήγε εκεί ο 52χρονος προσπάθησε να τον εγκλωβίσει στο κρατητήριο, κλείνοντας την πόρτα.

Σύμφωνα με τον ίδιο φοβήθηκε για την ακεραιότητά του, τονίζοντας ότι ο άνδρας είναι αδύνατο να επικοινωνήσει.