Στη Μονεμβασιά πήγε χθες το βράδυ (8/5) ο Αλέξης Κούγιας, μετά το τηλεφώνημα που δέχτηκε μέσα από τα κρατητήρια από τον άντρα που παρέσυρε δύο 77χρονους, και στη συνέχεια επέστρεψε για να τους αποτελειώσει στην άσφαλτο. Ο ποινικολόγος μίλησε στον ΑΝΤ1 για τον 52χρονο και για την προσπάθειά του να τον κλειδώσει στο κελί.

«Δέχτηκα ένα τηλέφωνο και μου είπε ότι κατηγορείται για το έγκλημα. Ο ίδιος με πήρε. Φαινόταν περίεργη η συμπεριφορά του. Δεν ήμουν σίγουρος. Ο τρόπος που μιλούσε δεν ήταν φυσιολογικός. Του είπα ότι θα έπρεπε να τον επισκεφτώ. Έφτασα στις 23:00, μου είπαν ότι ήταν δύσκολη η επικοινωνία μαζί του. Μπήκα στον προθάλαμο, έκλεισα την πόρτα. Ήταν χτυπημένος πολύ. Ήταν κλειδωμένη η πόρτα και πήγε να με βάλει στο περαιτέρω κελί. Έλεγε μόνο “τώρα ήρθε η ώρα μηδέν”» είπε.

Στη συνέχεια περιέγραψε τη συνάντησή τους. «Όταν πήγα εκεί τα πράγματα ήταν τραγικά. Θα περάσει όλη του τη ζωή στο ψυχιατρείο, αν δεν είναι καλά. Δύο άνθρωποι έχασαν άδικα τη ζωή τους. Πρόκειται για εξαιρετική και εύπορη οικογένεια. Δεν έχει πειράξει ούτε μυρμήγκι στη ζωή του. Έχει πολύ μεγάλη περιουσία, 270 στρέμματα, έχει ξενοδοχειακή μονάδα είναι αυτοδημιούργητος άνθρωπος. Επί ώρες προσπαθούσαν να του πάρουν απολογία οι αστυνομικοί και δεν μπορούσαν. Έχει ιστορικό μανιοκατάθλιψης στην οικογένεια».

Ο κ. Κούγιας κατέληξε: «Θα πάει στο ψυχιατρείο Τρίπολης και εκεί θα κριθεί αν μπορεί να απολογηθεί, διαφορετικά η απολογία θα αναβληθεί».