Αλύγιστη, ψυχρή και χωρίς να κανένα συναισθηματικό ξέσπασμα. Έτσι περιγράφουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. την 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, ενώ υπό διερεύνηση είναι και οι συνθήκες θανάτου των άλλων δύο παιδιών της.

Όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας την οδήγησαν στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, αργά το απόγευμα της Τετάρτης (30/3), η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να ρώτησε: «με τι ιδιότητα με φέρνετε εδώ;». Τότε ενημερώθηκε ότι σε βάρος της είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία, συνέπεια της έρευνας που διεξάγει το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής.

Τι είπε στους αστυνομικούς για την κεταμίνη

Ρούλα Πισπιρίγκου

Η 33χρονη φερόμενη ως παιδοκτόνος κατά τη διάρκεια της νύχτας είχε αρκετές συζητήσεις –όχι επίσημη κατάθεση- με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι τη ρώτησαν εάν ποτέ είχε χορηγήσει την ουσία κεταμίνη στην 9χρονη Τζωρτζίνα.

«Όχι, δεν έχω δώσει τίποτα τέτοιο. Την ώρα που μου χτυπήσατε την πόρτα, Googlαρα για να μάθω τι είναι η κεταμίνη», είπε στους αστυνομικούς με το γνωστό ατάραχο στυλ της και συνέχισε αμφισβητώντας τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, ζητώντας να ελεγχθούν και ότι «δεν είμαι σίγουρη γι’ αυτά τα αποτελέσματα».

Σε γενικές γραμμές η Ρούλα Πισπιρίγκου έδειχνε ατάραχη και απόμακρη, σε καμία περίπτωση όμως δεν έδειξε άτομο που θα λυγίσει.

Τις επόμενες ημέρες θα παραμείνει κρατούμενη σε «αποστειρωμένο» κελί στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, συνοδεία τουλάχιστον μίας αστυνομικού, ενώ τη Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι θα οδηγηθεί και πάλι ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας αυτή τη φορά για να απολογηθεί.