Γύρω στις 3 το μεσημέρι αποχώρησαν από το δικαστήριο η Εβελίνα Παπούλια, η Λένα Δροσάκη και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, που έδωσαν το παρών Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου διεξάγεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Την ημέρα που άνοιξε η αυλαία της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη στο δικαστήριο βρέθηκαν οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη μαζί με τον σύζυγο της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Εβελίνα Παπούλια, Ζέτα Δούκα και Σπύρος Μπιμπίλας.

Εβελίνα Παπούλια, Λένα Δροσάκη και Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις συναδέλφους του που με τις καταγγελίες τους τον έφεραν ενώπιον της δικαιοσύνης αλλά και με σειρά δημοφιλών συναδέλφων του, κάποιοι εκ των οποίων έχουν κληθεί ως μάρτυρες στη δίκη. Στη λίστα των μαρτύρων βρίσκονται οι ηθοποιοί Κάτια Δανδουλάκη, Χρύσα Παππά, Λένα Δροσάκη και Εβελίνα Παπούλια.

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είπε «ναι» στο αίτημα των δυο εκ των τριών γυναικών που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών. Ομόφωνα, οι δικαστές έκριναν πως οι επίμαχες καταθέσεις πρέπει να δοθούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κρίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι με αυτό τον τρόπο οι γυναίκες θα μπορέσουν να αναφερθούν με λεπτομέρειες στα περιστατικά που καταγγέλλουν.

Αυτό σημαίνει ότι οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να αποχωρούν από την δικαστική αίθουσα κατά την διάρκεια που οι γυναίκες θα αναφέρονται στις καταγγελίες τους σε βάρος του προφυλακισμένου ηθοποιού.

Η συνήγορος του κατηγορούμενου ηθοποιού, Κική Μπακιρτζίδου αντιτάχθηκε στο αίτημα δυο από τις τρεις γυναίκες που καταγγέλλουν τον ηθοποιό να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών ανεβάζοντας την ένταση.

«Εκτίθεστε κύριες μου, ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο» ανέφερε η συνήγορος, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των νεαρών γυναικών αλλά και των συνηγόρων τους.

«Δεν σέβεστε τα θύματα… Ντροπή» ήταν η απάντηση του Αλέξανδρου Μίντζια συνηγόρου πολιτικής αγωγής . Η ένταση συνεχίστηκε με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.