«Ναι» είπε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στο αίτημα των δυο εκ των τριών γυναικών που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών. Ομόφωνα, οι δικαστές έκριναν πως οι επίμαχες καταθέσεις πρέπει να δοθούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κρίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι με αυτό τον τρόπο οι γυναίκες θα μπορέσουν να αναφερθούν με λεπτομέρειες στα περιστατικά που καταγγέλλουν.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να μην δοθεί η κατάθεση των δυο καταγγελλουσών κεκλεισμένων των θυρών καθώς όπως ανέφερε, οι καταγγελίες τους έχουν, ήδη, δημοσιευθεί. Η εισαγγελική λειτουργός εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει περαιτέρω θυματοποίησή τους στην περίπτωση που καταθέσουν δημόσια.

Η απόφαση του δικαστηρίου να διεξαχθούν οι καταθέσεις κεκλεισμένων των θυρών σηματοδοτεί την αποχώρηση των δημοσιογράφων από την δικαστική αίθουσα κατά την διάρκεια που οι γυναίκες θα αναφέρονται στις καταγγελίες τους σε βάρος του προφυλακισμένου ηθοποιού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.