Την ικανοποίησή τους δήλωσαν καταγγέλλουσες και μάρτυρες για την καταδίκη του Πέτρου Φιλιππίδη σε δεύτερο βαθμό για τις δύο απόπειρες βιασμού.

«Ηρωίδες» χαρακτήρισε τις δύο γυναίκες η Εβελίνα Παπούλια. «Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε όλοι αυτό που έγινε σήμερα, γιατί αυτό δείχνει μια μεγαλύτερη ενσυναίσθηση γενικότερη. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτές ήταν απόπειρες βιασμού και όχι ακόμα χειρότερο, ο βιασμός. Ακόμα και στα πιο light να τα πω, που δεν είναι καθόλου light, δηλαδή ότι δεν κατάφερε να βιάσει κάποιον, δεν σημαίνει ότι δεν θα τον βίαζε. Οπότε δείχνει δύναμη σε όλες τις γυναίκες», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο OPEN, ανέφερε ακόμα «Πραγματικά, ειλικρινά λίγο τρέμω να το πω. Είμαι συγκινημένη, γιατί δύο χρόνια είναι αυτή η ιστορία. Αυτά τα κορίτσια ταλαιπωρήθηκαν πάρα πολύ, πάρα πολύ γενικά. Για μένα είναι ηρωίδες πραγματικές, ότι τράβηξαν όλα αυτά και ήταν ηρωίδες. Παρουσιάστηκαν, δεν ήθελαν καμία υπερέκθεση, δεν ξέρουμε καν, εσείς δηλαδή, τα ονόματά τους και το κάνανε για όλες εμάς τις υπόλοιπες και πραγματικά είναι συγκινητικό», δήλωσε Εβελίνα Παπούλια.
«Λυπάμαι πάρα πολύ για τον Πέτρο που πήρε αυτό τον άσχημο δρόμο και έκανε αυτή την επιλογή για τον εαυτό του».

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «ΦΩΣ»

Από την πλευρά της, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου με ανάρτησή της έκανε λόγο για «ΦΩΣ». Η ηθοποιός είχε κατηγορήσει τον Πέτρο Φιλιππίδη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε συνεργασία τους στο θέατρο.

Μαριάννα Τουμασάτου: «Πολύ ωραίο να βλέπεις τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της»

«Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της πολύ καλά, πολύ ήσυχα (…) Εγώ ήμουν σίγουρη για την ενοχή του και πίστευα ότι τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους, όπως πρέπει να τον πάρουν», είπε η Μαριάννα Τουμασάτου μιλώντας στο OPEN.

«Παρότι έγιναν άπειρες προσπάθειες να καταστρέψουν αυτά τα κορίτσια – βαριά ακούγεται έτσι όπως το λέω- αλλά σίγουρα φαγώθηκαν να πουν ότι είναι ψεύτρες, να υφίστανται έναν δεύτερο βιασμό στην προσωπικότητά τους, πλέον».

Στη συνέχεια όπως τόνισε: «Δε νομίζω ότι η άλλη πλευρά είχε πάρα πολλούς μάρτυρες να καταθέσουν. Δεν ανησύχησα ότι θα μπορούσε να προκαλέσει οτιδήποτε ο εισαγγελέας αυτής της δίκης (σ.σ. η πρόταση του εισαγγελέα για αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη). Δεν μπορώ να φανταστώ ότι αυτόν τον άνθρωπο θα τον έπαιρνε κανείς στα σοβαρά».

«Τα κορίτσια αυτά πολύ δύσκολα έκαναν αυτή τη διαδρομή και είναι πλάσματα που ανοίγουν δρόμο γράφουν ιστορία με την τόλμη τους, με το θάρρος τους και με τη δύναμή τους. Γιατί έχω να σας πω ότι πέρασαν πάρα πολύ δύσκολα όταν μέσα στην αίθουσα κάποιοι άνθρωποι τις αμφισβητούσαν με πολύ περίεργο τρόπο».

«Αυτή τη στιγμή οι καταγγέλλουσες είναι μέσα, έχουμε προσωπική επαφή. Έχουμε επικοινωνία με μηνύματα. Έχουν κερδίσει τον σεβασμό μιας ολόκληρης κοινωνίας. Όταν τους πετάγαν λάσπη, αυτές στάθηκαν όρθιες και με την αλήθεια τους ξεπλύθηκαν, βγήκαν και είπαν αυτά που έπρεπε να πουν», συμπλήρωσε η Μαριάννα Τουμασάτου.

Γεωργούση: «Η σιωπή έσπασε»

«Αισθάνομαι δικαιωμένη», δήλωσε η καταγγέλλουσα ηθοποιός, Αφροδίτη Γεωργούση, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ενώ ο συνήγορος Ανδρέας Βαγγόπουλος χαρακτήρισε σημαντική την απόφαση.

«Η ελληνική δικαιοσύνη έκρινε με μια ομόφωνη ηχηρή απόφαση και με ομόφωνη απόρριψη ελαφρυντικών περιστάσεων. Είναι μια απόφαση σημαντική, ένα ηχηρό μήνυμα με το οποίο αναγνώρισε η ελληνική δικαιοσύνη ότι όποια μορφή κατάχρησης εξουσίας και έμφυλης βίας δεν είναι ανεκτή. Έσπασε η σιωπή, δόθηκε η ελευθερία στα θύματα να σπάσουν τη σιωπή τους», τόνισε ο Α. Βαγγόπουλος, ενώ ο συνάδελφός του, Αλέξανδρος Μίντζιας, ανέφερε: «Μετά από πέντε χρόνια και εξήντα συνεδριάσεις φτάσαμε στο τέλος μιας ιδιαίτερης υπόθεσης. Υπάρχουν μηνύματα ηχηρά από τη δικαιοσύνη. Είχα πει στην αγόρευσή μου πως οι γυναίκες αυτές δεν ήρθαν για εκδίκηση, μόνο για δικαίωση. Δεν ήταν στόχος να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή ο κατηγορούμενος, αλλά η δικαιοσύνη να γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Η ποινή δεν ήταν υψηλή αλλά η ελάχιστη που του δόθηκε, αλλά τέτοιες αποφάσεις σε κάνουν να νιώθεις ότι υπηρετείς αυτόν τον τόπο».

Σημειώνεται πως η ηθοποιός είχε καταγγείλει ότι μετά από επαγγελματικό ραντεβού, τον Αύγουστο του 2014, ο Πέτρος Φιλιππίδης την οδήγησε με το αυτοκίνητό του σε ένα οικόπεδο στο Ψυχικό, κοντά στο σπίτι του, και της επιτέθηκε σεξουαλικά.

«Δεν καταλάβαινε τι του έλεγα. Δεν καταλάβαινε το όχι. Δεν καταλάβαινε ότι χτυπιόμουν, ούρλιαζα. Δεν καταλάβαινε ο άνθρωπος. Ο κατηγορούμενος δεν καταλάβαινε το όχι και αυτό φαίνεται και από τις άλλες κοπέλες. Ήθελε να τις παίρνει όλες, να του ανήκουν όλες. Είχε βίτσια ο κύριος και τις ήθελε κλειδωμένες», είχε πει η ίδια στην κατάθεσή της, η οποία είχε γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

«Σκέφτηκα να ρίξω μια μπουνιά ή να δαγκώσω, αλλά αυτό το κάνεις, όταν μπορείς να ξεφύγεις, να τρέξεις, και όχι όταν είσαι κλειδωμένος… Πίστευα ότι ήμουν κλειδωμένη και δεν μπορούσα να ξεφύγω», είχε αναφέρει επίσης.

Μπιμπίλας: «Μακάρι να μην κατέληγε έτσι αυτή η φιλία»

«Τριάντα χρόνια κοινής πορείας. Από άλλες θέσεις. Μακάρι να μην κατέληγε έτσι αυτή η φιλία και σχέση ζωής. Όμως καμμια φορά οι άνθρωποι πρέπει να συναισθάνονται πως λειτουργούν, πως χρησιμοποιούν την εξουσία που απεκτησαν, πως βλέπουν τους συνανθρώπους και τους συναδέλφους τους, πώς όταν φθάσουν σε οριακά σημεία πρέπει να ξανακοιταχτούν, να αναγνωρίσουν τα λάθη που τυχόν έκαναν και να βρουν δύναμη να ζητούν συγγνώμη.

Η σημερινή απόφαση της δικαιοσύνης δείχνει πολλά και δικαιώνει τον αγώνα ενος υγιούς Σωματείου και των κοριτσιων .Δικαιώνει το ότι οι άνθρωποι πρέπει να καταγγέλλουν τα παθήματα τους χωρίς να φοβούνται για τίποτα, εκεί που πρέπει. Το ότι η λάσπη που ρίχνεται άδικα δεν πιάνει τόπο. Το ότι αυτά τα κορίτσια αν και άγνωστα τόλμησαν. Τύψεις πρέπει να,έχουν οι Πόντιοι Πιλάτοι, αυτοί που κοιτούν από μακρυά μην χαλάσουν την βολή τους, αυτοί που ξεχνούν εύκολα η κάνουν πως δεν θυμουνται και κυρίως αυτοι που κρατούν δήθεν μυστικά ενώ τα έχουν διασπείρει παντού.

Με αυτούς η κοινωνία δεν πάει μπροστά. Κι όσοι τολμούν να ονομάζουν όχλο τους πολίτες που τολμούν να μιλήσουν να ξαναψαχτούν σαν άνθρωποι. Δεν θέλω προσωπικά να βλέπω ανθρώπους να φυλακιζονται για τα λάθη τους, θα ήθελα όμως κάποτε να νοιωσω οτι αποφάσισαν να ξαναψάξουν τον εαυτό τους και να του δώσουν μια δευτερη ευκαιρία. Η ζωή είναι πολύτιμο δώρο του σύμπαντος και δεν πρέπει να την ευτελιζουμε. Θα μείνω παντα στο πλευρό των αδυναμων που έχουν ανάγκη να δικαιωθούν.

30 χρονια κοινής πορείας….Απο άλλες θέσεις.Μακαρι να μην κατέληγε έτσι αυτη η φιλια και σχέση ζωής..Ομως καμμια φορά…

Posted by Σπύρος Μπιμπίλας on Tuesday, July 15, 2025

Τζένη Μπότση: Η σημερινή απόφαση είναι για το μέλλον των παιδιών μας

Την ικανοποίησή της για την καταδίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, δήλωσε και η Τζένη Μπότση, η οποία σε ανάρτησή της σημείωσε ότι η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση «είναι για το μέλλον των παιδιών μας».

«Η σημερινή απόφαση είναι για το μέλλον των παιδιών μας. Ζωή χωρίς φόβο. Ευχαριστούμε κορίτσια» σημειώνει χαρακτηριστικά.