«Φύλλο και φτερό» κάνουν οι διωκτικές Αρχές τις συναλλαγές εταιρίας εμπορίας φρούτων με έδρα τη Βέροια, μετά την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Πρόκειται για ένα παράνομο φορτίο 100 κιλών και 700 γραμμαρίων κοκαΐνης, το οποίο ήρθε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από το Εκουαδόρ, μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες από τη χώρα της λατινικής Αμερικής.

Το λιμενικό που χειρίστηκε την υπόθεση προχώρησε σε συνολικά 8 συλλήψεις –στελέχη της εταιρείας, μεταφορείς, εκτελωνιστές κ.ά.- για το φορτίου που αξία του υπολογίζεται σε περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ, καθώς πρόκειται για κοκαΐνη υψηλής καθαρότητας που θα νοθεύονταν πριν διοχετευτεί στις πιάτσες.

Στο μικροσκόπιο των διωκτικών Αρχών βρίσκεται κι ένα άλλο φορτίο κοκαΐνης –πάλι από το Εκουαδόρ, πάλι κρυμμένο σε κοντέινερ με μπανάνες, πάλι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης- το οποίο είχε εντοπιστεί τον Νοέμβριο του 2021. Τότε, βέβαια, παραλήπτης του φορτίου ήταν εταιρεία από τη Βουλγαρία, αλλά γίνεται έρευνα για τυχόν διασύνδεση των δύο περιστατικών.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber