Για το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, που έχει καταγραφεί σε βίντεο, αναφέρθηκε ο πατέρας του 18χρονου φίλου του ο οποίος τραυματίστηκε. Ο πατέρας του 18χρονου είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι δράστες «πήγαν όποιον βρούνε στην τύχη, να σφάξουν και να φύγουν» αλλά και ότι «πήγαν για να σκοτώσουν» όπως περιέγραψε ο γιος του.

Ο ίδιος ανέφερε, μιλώντας στον Alpha, ότι δεν επρόκειτο για «οπαδική βία», ενώ είπε πως ο γιος του είναι καλά στην υγεία του.

«Καθόντουσαν εκεί, κάνανε, ό,τι κάνανε. Εκεί που κάθονται συνήθως, εμένα είναι και η παλιά μου γειτονιά οπότε ξέρει. Είναι χειρότερα τώρα και τι να πούμε. Κρίμα είναι ο Άλκης, χωρίς λόγο, για το τίποτα, τζάμπα μια ζωή, θα μπορούσε να ζήσει το παιδί. Δεν θα τη ζήσει. Τα άλλα αργά ή γρήγορα θα δούμε, θα επουλωθούμε και τα εσωτερικά και τα εξωτερικά» ανέφερε ο πατέρας του φίλου του Άλκη.

Αναφορικά με το αν πρόλαβαν να αναγνωρίσουν κάποιον, είπε «όχι, όχι. Γιατί ήταν καλυμμένοι αυτοί με full face και κουκούλες».

Ο πατέρας του 18χρονου είπε, ακόμα, πως η επίθεση δεν έγινε για ξεκαθάρισμα διαφορών. «Όχι, τι διαφορές. Είναι όλα μικρά. Εντάξει, δεν πάει τώρα το μυαλό σας τι είναι, πρέπει να το πούμε και ποιοι είναι… και δεν είναι τόσο η σχέση με την ομάδα που έχουν αυτοί οι δράστες, είναι ότι δυστυχώς στην Ελλάδα έτσι γίνονται».

«Αυτοί ήρθανε για να σε σκοτώσουν»

Όταν ρωτήθηκε για το πώς γλίτωσε ο γιος του, είπε πως «ναι, ξεκίνησε να τρέχει. Εννοείται, κατάλαβε, ένας μου είπε ότι μόλις τους είδα, αυτοί ήρθανε για να σε σκοτώσουν. Κι όντως έτσι πήγανε, άμα δείτε την πίεση των πραγμάτων. Δεν πήγανε ούτε για να κουτουλήσουν κάποιον τυχαίο, ούτε τίποτα. Πήγαν όποιον βρούνε στην τύχη, να σφάξουν και να φύγουν. Ούτε συμπλοκή ήταν οπαδική ούτε τίποτα. Πάω εγώ σε μια γειτονιά χωρίς διακριτικά ο ένας, χωρίς διακριτικά ο άλλος και μαλώσανε για την ομάδα, γιατί πήρα εγώ το πέναλτι, δεν πήρες εσύ το πέναλτι. Δεν πάει κανείς να σφάξει με πλακάτ και διαφήμιση τυπωμένη πάνω του. Προφανώς και δεν θα είχανε».