Εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές στην περιοχή του Ασπρόπυργου εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου.

Τις πρωινές ώρες της 22ης Απριλίου, συνελήφθησαν στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου, με εντάλματα σύλληψης, τέσσερις ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 18, 21, 28 και 43 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται άλλοι τρείς ημεδαποί συνεργοί τους.

Σε βάρος τους είχε σχηματισθεί ποινική δικογραφία για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες κλοπών, απειλές, εξυβρίσεις και επικίνδυνες σωματικές βλάβες από άτομα που ενεργούν από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Αναλυτικότερα από την έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες από κοινού με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει τον τελευταίο χρόνο εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές χρημάτων, κοσμημάτων και διαφόρων αντικειμένων από οικίες στον Ασπρόπυργο. Οι δράστες, στις περιπτώσεις που γίνονταν αντιληπτοί από τους ενοίκους των οικιών ή από γείτονες, τους λήστευαν με χρήση σωματικής βίας και απειλές.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει 30 ληστείες και κλοπές σε οικίες στον Ασπρόπυργο.

Οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους συνεχίζονται.