Σε αστυνομικό «κλοιό» βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το Εφετείο της Λαμίας καθώς αύριο το πρωί έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας η δίκη σε δεύτερο βαθμό των πρώην ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από τους αστυνομικούς που έχουν ακροβολιστεί γύρω από το κτίριο άλλοι αστυνομικοί με πολιτικά και συμβατικά αυτοκίνητα περιπολούν στην ευρύτερη περιοχή ενώ για νωρίς το πρωί έχει προγραμματιστεί να ενταθούν τα αστυνομικά μέτρα σε μια ακτίνα 1000 περίπου μέτρων από το Εφετείο.

Πρωτόδικα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της ‘Αμφισσας μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία σε ισόβια καθώς είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού.

Μαζί του στο εδώλιο του κατηγορούμενου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο θα καθίσει και ο Βασίλης Σαραλιώτης ο οποίος αρχικά είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη για να αποφυλακιστεί ωστόσο με περιοριστικούς όρους το 2012.