Σε οκτώ συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν το πρωί της Παρασκευής στο ΕΠΑΛ Ευόσμου. Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ, πρόκειται για πέντε ανήλικους και 3 ενήλικες, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία.

Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 15 έως 21 ετών. Επτά εξ΄ αυτών φοιτούν στο ΕΠΑΛ Ευόσμου και ο 8ος είναι μαθητής Γυμνασίου, κατά την ίδια πηγή.

Συνολικά, είχαν προσαχθεί 38 άτομα. Οι συλληφθέντες παραμένουν υπό κράτηση, ενώ οι υπόλοιποι 30 αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν προέκυψε κάτι επιλήψιμο εις βάρος τους.

Σε διαρκείς διασκέψεις τα υπουργεία Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη

Αναφερθείς στα εν λόγω επεισόδια, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, Αλέξανδρος Κόπτσης, δήλωσε στο Newsbeast:

«Το συγκεκριμένο σχολείο στον Εύοσμο όπως με ενημερώνει η διευθύντρια τελεί υπό κατάληψη από χθες. Είμαστε διαρκώς σε επαφή με την αστυνομία και με τη διεύθυνση του σχολείου.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι 50 άτομα, βάζουν φωτιές σε κάδους και υποκινούν επεισόδια.

Οι μαθητές που απέχουν από τα μαθήματα τους παίρνουν απουσίες και τα υπόλοιπα παιδιά κάνουν μάθημα μέσω webex.

Είναι μεγάλος ο προβληματισμός μας για όλα αυτά που συμβαίνουν σε αυτά τα σχολεία όλες αυτές τις ημέρες (σ.σ. αναφορά στα συμβάντα περί το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης), είναι πολλά τα ερωτηματικά και είμαστε σε διαρκείς διασκέψεις με υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και με τους εκπαιδευτικούς εκεί για να δούμε πως θα λυθεί το ζήτημα».

Φωτογραφία: thesstoday.gr