Ποσότητα μεθαμφεταμίνης κατηγορείται ότι κατείχε 22χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη στη δυτική Θεσσαλονίκη. Συνολικά βρέθηκαν στην κατοχή του πέντε μικροδέματα της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας, συνολικού βάρους 6,3 γραμμαρίων.

Σύμφωνα με ειδικούς, οι επιπτώσεις της μεθαμφεταμίνης, που μεταξύ των χρηστών ονομάζεται και «σίσα» ή «πάγος», είναι επικίνδυνες, καθώς επηρεάζεται άμεσα η εγκεφαλική λειτουργία. Το δε κόστος ανά δόση είναι χαμηλό και γι’ αυτό το λόγο η συγκεκριμένη ουσία έχει χαρακτηριστεί κι ως «κοκαΐνη των φτωχών».

Ακόμη, στην κατοχή του 22χρονου βρέθηκαν δύο φιαλίδια με άγνωστη ουσία σε υγρή μορφή, βάρους 19,9 και 16,5 γραμμαρίων αντίστοιχα, 36 δισκία άγνωστης ουσίας, τρία ναρκωτικά χάπια, δύο ζυγαριές ακριβείας και το ποσό των 95 ευρώ, προερχόμενα, σύμφωνα με την Αστυνομία, από εμπορία ναρκωτικών.

Την ίδια ώρα, στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης συνελήφθη 27χρονη Ελληνίδα, κατηγορούμενη ότι κατείχε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης. Η συγκεκριμένη ναρκωτική ουσία, το συνολικό βάρος της οποίας ανερχόταν σε 648 γραμμάρια, όπως επίσης χρηματικό ποσό ύψους 525 ευρώ, που βρέθηκαν στο σπίτι της, κατασχέθηκαν.

Σε μία ακόμη περίπτωση, αστυνομικοί συνέλαβαν σε χωριό της Βέροιας 48χρονο Έλληνα, που κατηγορείται ότι κατείχε τρία κιλά κάνναβη.